Vágólapra másolva!
A hétközi fordulót követően szombat-vasárnap az FA-kupa küzdelmeire kerül sor, az 5. fordulóban két olyan párharc is szerepel, amelynek mindegyik résztvevője a Premiershipben szerepel. Az Arsenal a Chelsea-t fogadja, s az Ágyúsok arra készülnek, hogy megőrizzék 1947 ót tartó veretlenségi sorozatukat a kékek ellen. A manchesteri derbin a United vendége a City lesz.

A nyolcaddöntő legnagyobb összecsapását a londoni szuperrangadó, az Arsenal-Chelsea jelenti. Bár Arsene Wenger, valamint Claudio Ranieri előszeretettel pihenteti legjobbjait, ezúttal várhatóan legerősebb összeállításában vágnak neki a csatának.

Érdekesség, hogy sorozatban ez a negyedik olyan kupaszezon, amikor a két gárda összetalálkozik egymással, s mindig az Ágyúsok jöttek ki győztesen: 2001-ben a legjobb 16 között 3-1-re, 2002-ben a cardiffi döntőben 2-0-ra nyert, legutóbb a negyeddöntőben a 2-2-es első meccs után a Stamford Bridge-en 3-1-re diadalmaskodott az Arsenal. Ráadásul 1947 óta nem fordult elő, hogy a kékek kiverték volna az Ágyúsokat.

Az Arsenal abban bízik, hogy a 19. század óta első csapatként zsinórban három kupasikert jegyez majd, erre eddig a Wanderers (1876-1878) és a Blackburn (1884-1886) volt képes.

Ljungberg bordasérülése miatt nem biztos, hogy játszhat, mivel Bergkamp is fájlalja a lábát, előfordulhat, ismét Reyes lesz Henry ékpárja. Nagyobb a gond a Chelsea-nél, ahol Duff ugyan várhatóan vállalja a játékot, Joe Cole és Crespo húzódása, valamint a Cudicini, Desailly kettős kisebb sérülése problémát okozhat. Nem beszélve a biztos hiányzókról: Veronról, Petit-ről, Stanicról és Babayaróról. Geremi már hazatér az Afrika Kupáról.

A hétvégi nyolcaddöntő másik - élvonalbeli csapatokat érintő - városi derbijét Manchesterben játsszák, a Manchester United vendége a City lesz. A hazaiak középpályása Gary Neville várhatóan visszatérhet a csapatba, csakúgy, mint Roy Keane, míg Ole Gunnar Solskjaer már leülhet a kispadra. Louis Saha nem játszhat (csakúgy, mint a City kapusa, David James), mivel szezon közben érkezett együtteséhez. A vendégek kínai védője, Szun Dzsi-haj hazája válogatottjában Kuvait elleni vb-selejtezőn vesz részt.

A két csapat korábban ötször találkozott egymással, amíg 1926-ben (3-0) és 1955-ben a City nyert (2-0), addig az utolsó három mérkőzésen három United-siker született. Az 1970-es 3-0, illetve az 1987-es 1-0 után utoljára 1996. február 18-án mérkőztek meg a csapatok, akkor Eric Cantona és Lee Sharpe találataira mindössze Uwe Rösler tudott válaszolni (2-1).

az FA-kupa hét végi programja, 5. forduló, nyolcaddöntő
szombat:
Manchester United - Manchester City 13.30
Fulham - West Ham United (II.) 16.00
Sunderland (II.) - Birmingham City 18.35
Millwall (II.) - Burnley (II.) 16.00
Tranmere (III.) - Swansea (IV.) 16.00

vasárnap:
Arsenal - Chelsea 13.30
Sheffield United (II.) - Colchester (III.) 15.00
FC Liverpool - Portsmouth 17.05.