Vágólapra másolva!
Sallói István lett az Újpest FC labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója. A korábbi válogatott játékos a január 30-án lemondott Gyulay Zsolt utódja lett - jelentette az MTI. Sallói, aki játékosként az izraeli Beitar Jerusalem csapatában aratta legnagyobb sikereit, az NB I-ben listavezető Balaton FC klubigazgatói posztját hagyta ott az Újpest kedvéért. Feladata azonban a fővárosban sem lesz más jellegű: főleg a szponzorokkal kell minél jobb kapcsolatot kialakítania, hogy megoldódjanak a nagy múltú klub anyagi gondjai.

- Nem sajnálta otthagyni a balatoni gárdát, hiszen szinte reménytelen helyzetből a tabella tetejére küzdötték magukat? - kérdeztük Sallóit.
- De igen, sajnálom, hogy nem fejezhetem be a megkezdett munkát, elvégre ritkán adódik az ember életében, főként egy ilyen kis klubnál, hogy bajnoki címet nyerjen. Minden ellenkező híreszteléssel szemben ugyanis erre is esélye van a Balaton FC-nek. Ugyanakkor az Újpest hívása olyan minőségi előrelépés számomra, amit szavakkal nehezen fejezhetek ki. Mondhatnám úgyis, jött egy nemzetközi gyorsvonat, amire fel kellett szállnom, ezt a sanszot egyszerűen nem hagyhattam ki.

- Netán korábban is szimpatizált a lilákkal?
- Gyerekkoromban nagy Újpest-szurkoló voltam, Törőcsik András játékáért pedig bolondultam, szememben máig ő a legnagyobb. Később ez a rajongás szimpátiává alakult át, s milyen az élet, játékosként egyszer sem hívott az Újpest, vezetőként viszont igen.

- Már szembesítették a klub jelenlegi anyagi helyzetével?
- Annyit máris mindenképpen tudok, hogy gazdaságilag és szakmailag is deficites az egyesület. A szakmai résznél azt értem, hogy a klub hírnevéhez méltatlan a jelenlegi nyolcadik helyezés. Egyébként annyiban nem lesz új a helyzetem Újpesten, hogy akárcsak a Balaton FC-nél, itt is komoly pénzhiány alakult ki, ami sajnos meglehetősen megszokott jelenség a magyar labdarúgásban, vagyis hasonló tevékenységet kell folytatnom, mint Siófokon. Persze, mint jeleztem, azért az Újpest szakmailag nagyobb kihívás számomra, ennek megfelelő lendülettel kezdek munkához.

Bánki József