Vágólapra másolva!
A Málaga és a Villarreal gólzáporos mérkőzésen győzött az Espanyol, illetve a Racing Santander ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnapi találkozóin: előbbi öt, utóbbi hat gólt szerzett. A Deportivo 2-0-ra verte az Osasunát, a Barcelona emberhátrányban nyert az Atleticó ellen. A madridi szuperrangadón a Real büntetővel mentett pontot.

A csúcsrangadón a Real Madrid Zidane nélkül volt kénytelen pályára lépni a Valencia ellen, a francia középpályás ugyanis piros lapot kapott a Király Kupa elődöntőjében, így eltiltás miatt Solari került a kezdőcsapatba. A Valenciánál dupla lehetett viszont az öröm, hiszen visszatért a kezdőbe Aimar, aki az utóbbi két mérkőzést sérülés miatt hagyta ki.

Összességében a Madrid dicsekedhetett jobb szériával: a szezon során 11 hazai mérkőzést nyert meg a királyi gárda, három héttel korábban a spanyol kupában 3-0-ra eltángálta a Valenciát, s az utolsó két fővárosi meccsükön is győzött (1-0, 4-1).

A mérkőzés úgy kezdődött, a vendégek nem akarnak pórul járni: a 3. percben Mista szabályos gólt lőtt, ám a partjelző úgy ítélte meg, lesről indult a valenciai csatár. A Madrid főleg Raúl révén veszélyeztetett, a legnagyobb helyzetet a 63. percben hagyta ki a támadó, amikor 16 méterről a bal kapufa mellé bombázott.

A 74. percben váratlanul vezetést szerzett a Valencia, Ayala fejessel vette be Iker Casillas kapuját (0-1). Az eredmény úgy tűnt, már nem is változik, ám egy vitatható büntetővel Figo a 91. percben egyenlített (1-1).

"Egyszerűen hihetetlen, hogy a játékvezető ismét segített a Realnak. Dühös és tehetetlen vagyok. Nevetséges, hogy évről évre megismétlődnek ezek az események" - mondta Jaime Orti valenciai klubelnök. "Ha továbbra is így bánnak velünk, jobb, ha otthon maradunk. Mindenki láthatta, hogy mi történt. Szomorú nap volt ez a spanyol labdarúgás történetében."

Rafael Benitez vezetőedző sem volt nyugodt a lefújás után: "Nehéz megmagyarázni, hogy miért maradt el a győzelmünk. Akár száz meccset is lejátszhatunk, mégsem ítélnek ellenünk újra ilyen szituáció után büntetőt."

Carlos Queiroz, a Real trénere nem kommentálta az esetet, a 91. percben "kártyavárként" összeomló Raúl viszont azt hangoztatta, hogy Pedro Tristante játékvezető jól döntött. "Igenis büntető volt. Nem színészkedtem, szabálytalankodtak velem szemben" - szögezte le a madridiak futballistája.

A Deportivo 2-0-ra verte az Osasunát, ez az eredmény már az első félidőben kialakult, amikor Victor előbb a 23. percben értékesítette Tristan passzát, majd a 37. percben beállította a végeredményt is. A középpályás akár mesterhármast is szerezhetett volna, ám a második félidőben az asszisztens intésére a játékvezető érvénytelenítette újabb találatát.

Az Osasuna ráadásul emberhátrányban fejezte be a meccset, a Pablo Garcia ugyanis úgy szabálytalankodott Valeronnal szemben, hogy a kiállítás sorsára jutott.

eredmények:
Deportivo La Coruna - Osasuna 2-0 (2-0)
gól:
Victor (23., 37.)
kiállítva: Garcia (61., Osasuna)

Málaga - Espanyol 5-2 (3-1)
gól:
Angel (36.), Manu (39.), Juanito (45.), Salva (61.), Insua (83.), illetve Lopo (45.), Tamudo (76.)

Real Betis - Real Zaragoza 2-1 (2-1)
gól:
Denilson (34.), Alfonso (38.), illetve Cani (21.)

Real Mallorca - Albacete 0-0

Valladolid - Celta Vigo 0-2 (0-0)
gól:
Mosztovoj (47.), Jesuli (87.)

Villarreal - Racing Santander 6-3 (3-1)
gól:
Belletti (4., 36.), Riquelme (32., 11-esből), Jose Mari (68.), Anderson (72), Juanma (92., öngól), illetve Benayoun (34., 84.), Alvarez (56., 11-esből).

FC Barcelona - Atlético Madrid 3-1 (3-1)
gól:
Saviola (10.), Ronaldinho (25.), Garcia (44.), illetve Nikolaidisz (22.)
kiállítva: Davids (67., Barcelona)

Real Madrid - Valencia 1-1 (0-0)
gól:
Figo (91., büntetőből), illetve Ayala (74.)