Vágólapra másolva!
Svájcban ugyan még csak ez első idei fordulót játszották le, de a listavezető FC Basel előnye behozhatatlannak látszik, és a skót pontvadászatban sem várható sok izgalom azok után, hogy a Celtic ismét nyert, a Rangers pedig csak ikszelt. A franciáknál ezzel szemben ismét kezd nyitottá válni az aranyéremért folytatott versenyfutás, míg Portugáliában a Sporting csökkentette hátrányát a Portóval szemben.

Az év elején eldőlni látszott a bajnoki cím sorsa, hiszen a Monaco tekintélyes előnyt szerzett; aztán a nagyhercegség csapata három héten keresztül képtelen volt nyerni, így a Lyon kissé felzárkózott; a múlt héten aztán megint lefutottnak tűnt a dolog, köszönhetően a Monaco győzelmének és a Lyon vereségének.

A hét végén jött az újabb fordulat: Didier Deschamps csapata váratlanul otthon szenvedett vereséget a Lille-lel szemben, míg a Lyon megnyerte az Auxerre elleni rangadót, és így mindössze négy ponttal van lemaradva a listavezetővel szemben. A Monaco sérült csapatkapitánya, Ludovic Giuly nélkül fogadra a középmezőnyben helyet foglaló Lille együttesét, és bár a hazai gárdából már a 13. percben le kellett cserélni a középhátvéd Sébastien Squillacit sérülés miatt, Morientesék (akik a hét közben a spanyol focista mesterhármasával kiverték a kupából a Lyont) végigtámadták a meccset - eredmény nélkül.

A Lille-nek helyzete sem akadt a találkozón, de így is sikerült gólt szerezni: 11 perccel a lefújás előtt a Monaco olasz kapusa, Flávio Roma kissé hosszan vett le egy hazaadást, a tőle messzire pattanó labdát Moussiloi becsúszva megszerezte, majd a kapu felé pattogó játékszert biztos ami biztos alapon négykézláb mászva a kapuba bólintotta.

Kabaréba illő gól ide vagy oda, ez a találat elég volt a Lille-nek a győzelemhez, így aztán a vasárnapi Auxerre-Lyon rangadó tétje még nagyobb lett. A két csapat ugyanis azonos pontszámmal állt a Monaco mögött, vagyis a meccs arról volt hivatott dönteni, hogy ki lesz a listavezető fő üldözője. Lyoniek szokás szerint egy csatárral, ám rendkívül támadó felfogású középpályával kezdte a találkozót, és az egyetlen előretolt ék, Pegguy Luyindula kulcsfigurának bizonyult.

A támadó a kilencedik percben úgy talált a hálóba, hogy a lövése megpattant a hazaiak középpályásán, Philippe Violeau-n, majd a második játékrészben a teljes vehemenciával támadó Auxerre ellen egy képeskönyvbe illő kontra után ismét eredményes volt. A hazaiak ugyan a középhátvéd Jean-Alain Boumsong révén szépíteni tudtak, de az egyenlítésre nem futotta erejükből (pedig hogy örültek volna ennek a Monacónál), így a Lyoné lett a második hely, és a címvédő hátránya csupán négy pont. De nem lehet leírni a PSG-t sem, amely újabb egy ponttal lemaradva tartózkodik a harmadik pozícióban.