Vágólapra másolva!
Hétfőn már hivatalosan is a ZTE vezetőedzőjeként nyilatkozott Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya. A szakember elmondta, érzelmileg sokat jelent számára a Zalaegerszeg, hiszen innen indult élvonalbeli karrierje. Gellei hisz a biztos bennmaradásban, s reméli, csapata esetleg megnyerheti a Magyar Kupát.

- Mennyire ismeri a jelenlegi ZTE keretét? - kérdeztük Gelleit.
- Kocsárdi Gergő, Balog Csaba, Molnár Balázs, Szamosi Tamás, Egressy Gábor, Nagy Lajos, Sebők Vilmos, Sebők József, Waltner Róbert a ligaválogatottnál vagy a nagyválogatottnál is játszott a csapataimban, de persze a többieket is jól ismerem, gyakran láttam őket futballozni. Természetesen ez könnyebbséget jelent számomra is, igaz, valójában az edzéseken kaphatok tiszta képet a játékosok pillanatnyi formájáról. Ami fontos, jövő hét végén már kezdődik a tavaszi idény.

- Szakmai stábja kialakításánál kapásból a válogatottnál megismert segítői jutottak eszébe?
- Igen, mivel Elekes József pályaedzővel és Tamás Gyula kapusedzővel a válogatottnál is remekül tudtunk együtt dolgozni, márpedig a ZTE jelenlegi helyzetében nincs idő az egymással való ismerkedésre, azonnal a munka közepébe kell vágnunk. Hiszem, hogy segítőimmel Zalaegerszegen is harmonikusan, de ami a legfontosabb, eredményesen dolgozunk majd együtt.

- Mennyire érzi aggályosnak a minimális alapcél, az osztályozó nélküli bennmaradás elérését?
- Ha nagyon aggályosnak tartanám, nem vállaltam volna el a feladatot, persze, nem lesz gyerekjáték ez a tavasz számunkra, ám maximálisan hiszek a sikerben. Kár lenne tagadnom, érzelmileg is sokat jelent nekem a ZTE, mivel annak idején innen indult élvonalbeli edzői pályafutásom, és rengeteg szép élményben volt részem a zalaiakkal. Azt azért szeretném elmondani, hogy elődömet, Mihalecz Istvánt emberileg és szakmailag is nagyra tartom, s végül a vezetők döntöttek úgy, hogy nem szakmai igazgatóként, hanem edzőként alkalmaznak. Egyébként a biztos bennmaradás mellett nagyon jó lenne megnyerni a Magyar Kupát, ami azért is lenne felemelő érzés, mert a döntőt Zalaegerszegen rendezik.

Bánki József