Vágólapra másolva!
A 2004-es esztendő első kontinensviadalán a házigazda tunéziai gárda nyerte meg az aranyérmet, és bár a torna során nem az észak-afrikaiak nyújtották a legélvezetesebb játékot, az kétségtelen, hogy Tunézia együttese futballozott a leghatékonyabban és a legegységesebben. A sikerkapitánynak, Roger Lemerre-nek egy rendkívül stabil gárdát sikerült összeraknia, amelyben a rutinos öreg rókák mellett néhány ifjú tehetséget is felfedezhetünk.

Ali Bumnidzsel (1966. április 13., FC Rouen): A torna második legöregebb futballistája 38 éves korára ért fel a csúcsra. Menzel Szealihban született, és 22 esztendős korában került Franciaországba, ahol a Gueognon portása lett, de itt eleinte nem védett. Kölcsönadták tehát a Nancynak, amelynek színeiben bemutatkozhatott az élvonalban, és ennek köszönhetően 1991-ben a tunéziai válogatottban is. Egy évre rá visszakerült a Gueugnonhoz, és öt éven keresztül az első számú portásnak számított az egyesületnél, de csak egy idényt töltött a legjobbak között. A válogatottban is a tartaléksorra volt kárhoztatva Csokri el-Uaer mögött, és ez akkor sem változott, amikor Bumnidzsel a Bastiához szerződött. Sőt, Korzikán és éveken keresztül a kispadon ücsörgött, és bár az 1998-as Afrikai Nemzetek Kupáján végig ő védett, hosszú időn keresztül csak egy-egy alkalommal vetették be. A legutóbbi vébén aztán El-Uaer visszavonulása miatt a tunéziai csapat első számú kapusa lett, és most hazai porondon élete legnagyobb sikerét érte el. Tavaly nyár óta a francia másodosztályú Rouen hálóőre, 31-szeres válogatottnak mondhatja magát.

Kaled Fadhel (1976. szeptember 9., CS Sfaxien): Tavaly októberben mutatkozott be a válogatottban Japán ellen, de azóta csak egy meccsen védett. Az egyik legjobb otthon játszó portásnak tartják, a CS Sfaxiennel a kontinentális porondon is letette a névjegyét. A kontinesnviadalon végig a kispadon ücsörgött.

Kalid Azaiez (1976. október 30., Club Africain): Tulajdonképpen ő számított a második számú kapusnak a torna során, és a tét nélküli, Guinea elleni utolsó csoportmeccsen ő védett. A válogatottban még 2001-ben mutatkozott be, de azóta csak kevés játéklehetőséget kapott. Klubjával 1999-ben bejutott az Afrikai Kupgyőztesek Kupájának döntőjébe, de az elefántcsontparti Africa Sports ellen vereséget szenvedett.