Vágólapra másolva!
Kihirdette Örményország ellen pályára lépő kezdőcsapatát Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A német szakvezető nyolc légiósnak szavazott bizalmat a szerdai találkozón.

A kedd délelőttöt taktikai beszélgetéssel kezdte Limassolban a magyar labdarúgó-válogatott. Az mlsz.hu információi szerint először dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke beszélt a játékosokhoz, majd Lothar Matthäus szövetségi kapitány előadását tolmácsolta László Csaba másodedző. A magyar válogatott a már ismerthez hasonló rendszerben lép pályára, hiszen Gellei Imre vezetésével 3-5-2-es hadrendben játszott leggyakrabban a csapat, s a német szakember irányításával - így vélhetően már az örmények ellen is - 3-4-1-2-es taktikát játszanak majd a mieink.

A csapat délután edzett Limassolban, ezt követően Matthäus kihirdette a szerdai Örményország ellen összecsapáson pályára lépő magyar kezdő tizenegyet. Ez alapján a Babos Gábor - Komlósi Ádám, Dragóner Attila, Bodor Boldizsár - Fehér Csaba, Dárdai Pál, Lendvai Miklós, Lőw Zsolt - Lisztes Krisztián - Torghelle Sándor, Szabics Imre összeállításban játszik a csapat Paphosban.

Bár az Örmény Labdarúgó-szövetség Cipruson tartózkodó munkatársa még nem adott részletes keretet, az már bizonyos, hogy két afrikai születésű labdarúgó: Apoula Edima Pete Edel és Lombe is tagja az örmény keretnek. Mindkét futballista 1986-ban született, és a Pjunik Jereván játékosa.

Örmény lapok beszámoltak arról, hogy a válogatott már szombat óta a "szerelem szigetén" gyakorol, a keretnek tagja az ukrán Arsenal Kijevtől napokban hazaszerződött ikerpáros, Arman és Artavazd Karamjan is.

Forrás: EPA
Artur Petroszjan Forrás: EPA

Az örmény válogatott szintén nem gyakorolhatott sok éles meccsen idén, a tavaszi-őszi rendszerű bajnokság ugyanis csupán április 8-án rajtol majd, nyolc csapat (Pjunik, Bananc, Shirak, Mika, Kotayk, Dinamo-2000 Jerevan, Lernagorts, Kilikia) részvételével.

Ami az örmény futballtörténelmet illeti, a csapat az 1992-es, Moldávia elleni 0-0-s bemutatkozással együtt 72 mérkőzést vívott, a mérleg 14 győzelem, 18 döntetlen és 40 vereség.

Az első győzelemre a második meccsig kellett várni: 1994-ben Máltát Avetisjan találatával 1-0-ra verte az együttes.

A legnagyobb sikerként az 1998-as, világbajnoki selejtezőn Portugália ellen elért hazai 0-0-t tartják számon, de Ukrajna szintén csak döntetlenekre volt képes eddigi két, jereváni fellépésén (0-0, 2-2).

az örmények 2003-as eredményei:
Izrael - Örményország 2-0 (barátságos)

Örményország - Észak-Írország 1-0 (Eb-selejtező)
gól:
A. Petroszjan

Spanyolország - Örményország 3-0 (Eb-selejtező)

Ukrajna - Örményország 4-3 (Eb-selejtező)
gól:
A. Szarkiszjan 2, A. Petroszjan

Örményország - Görögország 0-1 (Eb-selejtező)

Észak-Írország - Örményország 0-1 (Eb-selejtező)
gól:
Arman Karamjan

Örményország - Spanyolország 0-4