Vágólapra másolva!
Sokadik határozatát hozta meg a Ferencváros labdarúgócsapatával szemben az MLL Fellebbviteli Bizottsága, amely csütörtöki tanácsülésén ismét úgy határozott, a pénzbüntetések érvényben maradása mellett visszaadja a csapatnak azt a hat pontot, amelyet korábban levont tőle.

Az MLL Fellebbviteli Bizottsága hivatalos írásos dokumentumot juttatott el az Üllői útra, melyben a csütörtöki tanácsülés határozata ismeretében részben megváltoztatta a 2003. december 2-án hozott fegyelmi büntetést.

Az ftc.hu információja szerint mindez azt jelenti, hogy a csapat visszakapta a pályán megszerzett 6 pontot, viszont az FTC Rt.-nek továbbra is ki kell fizetnie a 40 millió forintos pénzbüntetést, továbbra is érvényes (a már egyébként letöltött) 3 mérkőzésre szóló pályabezárás, valamint Szeiler József korábbi cégvezető-vezérigazgató 1 millió forintos pénzbüntetése.

Furulyás János, az FTC Rt. igazgatóságának elnöke elégedetten vette tudomásul a döntést. "Azt hiszem, korrekt döntés született. Nagyon örülök, hogy a csapat visszakapta azt a hat pontot, amit a pályán megszerzett, és amit jogtalan döntésekkel vettek el tőle" - mondta a sportvezető a honlapnak. Furulyás jelezte, hogy a határozatról, s annak indokairól a péntek délutáni igazgatósági ülésen tájékoztatja majd a tagokat, akikkel közösen alakítják ki a klub hivatalos álláspontját, s döntenek a további lépésekről.

Pintér Attila, a csapat decemberben kinevezett edzője is jogosnak tartja a döntést, bár hangsúlyozta, hogy ő korábban sem kívánt és most sem akar az üggyel foglalkozni. "Eddig sem azon gondolkoztunk, hogy a hat ponttal vagy anélkül kezdjük a tavaszt. Csak a munkára koncentráltunk, és arra, hogy minden külső körülménytől függetlenül képesek legyünk a mérkőzéseken azt nyújtani, amit szurkolóink elvárnak tőlünk. A hat pont kapcsán én korábban, még a Sopron edzőjeként is azt mondtam, hogy nem megfelelő, a sport szellemével nem összeegyeztethető a büntetés, és akkor is azt javasoltam, hogy adják vissza a pontokat a Ferencvárosnak."

[origo]/MTI