Vágólapra másolva!
Az AC Milan kétgólos hátrányból fordítva nyerte meg a városi rangadót az Internazionale ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. Az AC Parma kisebb meglepetésre idegenben legyőzte az újonc, de rendkívül jól szereplő Sampdoriát

Pedig úgy tűnt, hogy az Inter most megfogja a Milant.

A 15. percben Stankovic szögletből (!) szerzett vezetést a kék-feketéknek; a középre kanyarodó labdához ugyan talán hozzáért Seedorf combja is, a gólt azonban szerb középpályásnak adták.

A Milan küzdött becsülettel az egyenlítésért: Sevcsenko fejelt, Gattuso lőtt, aztán Cafú és Kaka alakított ki helyzetet, de az ifjabb brazil sem tudott túljárni Toldo eszén.

A játékrész hajrája megint a rendkívül taktikusan futballozó Interé volt. Előbb Adriano lőtt kapufát, majd Zanetti tüzelt távolról, a védőkön megpattanó labda pedig a bal alsó sarokba gurult.

A folytatásban harcmodort váltott a listavezető, és lerohanta ellenfelét. Az 56. percben Seedorf kínálta meg Toldót, akiről kijött a labda - vesztére, mert a csereként beállt Tomasson éppen arra járt, és szépített. Egy perc sem telt még el, amikor Kaká vágott ki egy negyvenméteres szólót, melynek végén 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Egykettőre oda lett tehát a "vendégek" vezetése, de az igazi hidegzuhanyt az egykori interes, Seedorf zúdította a Zaccheroni-csapat nyakába, amikor a 85. percben 28 méterről bombagólt ragasztott Toldo kapujának bal alsó sarkába.

Megint nyert tehát az éllovas Milan, melynek klasszisát pontosan jelzi, hogy kétgólos hátrányból is le tudta gyűrni jó formában játszó városi riválisát. Az Internazionale hat találkozó óta képtelen megnyerni a milánói derbit.

Serie A, 22. forduló:
AC Milan - Internazionale 3-2 (0-2)
gól:
Tomasson (56.), Kaká (57.), Seedorf (85.), illetve Stankovic (15.), C. Zanetti (40.)

Sampdoria - AC Parma 1-2 (0-0)
gól:
Flores (82.), illetve Gilardino (59.), Bresciano (74.)