Vágólapra másolva!
Négy találkozót játszottak kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, s az első felvonás után még egyik csapat sem lehet biztos abban, hogy a legjobb nyolc közé kerül.

A legnagyobb érdeklődés a Bayern München-Real Madrid találkozót övezte, a 90 perc nagy részében a hazaiak támadtak, ennek a 75. percben lett meg az eredménye, amikor Pizarro beadását Roy Makaay fejelte a kapuba. A bajorok azonban csak nyolc percig örülhettek, mert Roberto Carlos 26 méteres szabadrúgását Oliver Kahn "besöpörte" a hálóba.

"Büszkék lehetünk a teljesítményünkre, számos helyzetet dolgoztunk ki, 2-0-ra vagy 3-0-ra is nyerhettünk volna" - mondta Ottmar Hitzfeld, a Bayern München vezetőedzője. "Sajnálom Oliver Kahnt, hiszen az elmúlt hetekhez hasonlóan most is kiválóan védett."

Carlos Queiroz, a Real Madrid trénere szerint a szurkolók remek mérkőzést láthattak, s örül annak, hogy döntetlennel "úszták meg" az első felvonást: "Nagyon nehéz találkozó volt, a Bayern kiválóan futballozott. Azt is mondhatnám, hogy az eredménnyel elégedettebb vagyok, mint a teljesítményünkkel, de a hazaiak alaposan megnehezítették a dolgunkat."

A címvédő Milan gól nélküli döntetlent ért el a Sparta Praha vendégeként, de az olasz sztárcsapat csak látszólag került kedvező helyzetbe. A milánói visszavágón ugyanis csak a győzelem jelenthet továbbjutást Sevcsenkóéknak. "Jó eredményt értünk el, kedvező, hogy nem kaptunk gólt" - értékelt Jiri Kotrba, a csehek trénere.

"Szép találkozó volt, nagyon tetszett a játékunk. Sajnálom, hogy elmaradt a győzelmünk, de jó úton haladunk a negyeddöntő felé" - mondta Carlo Ancelotti, a Milan szakmai irányítója.

Az Arsenal kedden Spanyolországban is bizonyította, hogy egyike a világ legjobb csapatainak, úgy nyert 3-2-re, hogy a Celta Vigo egyszer sem került előnybe. Arséne Wenger, a londoniak vezetőedzője azonban nem volt teljesen elégedett a lefújás után: "Kétszer is akkor kaptunk gólt, amikor már azt gondoltuk, túl vagyunk a legnehezebb feladaton. Olyan szituációk után voltak eredményesek a hazaiak, amelyeket általában meg tudnak oldani a védőink. Alig hiszem el, hogy kétszer is pontrúgás után szereztek gólt a vigóiak."

Radomir Antic, a spanyolok trénere szerint a játékvezető három esetben is rosszul ítélt, ezzel a vendégeknek kedvezett: "Az Arsenal első góljánál szabálytalankodtak a kapusunkkal szemben, majd Silvinhót fellökték a 16-oson belül, mégsem kaptunk tizenegyest. Végül Mosztovoj ellen is szabálytalanság történt sorsdöntő pillanatban."

A Lokomotiv Moszkva hazai pályán már 2-0-ra vezetett a Monacóval szemben, de nem tudta megőrizni jelentősnek tűnő előnyét, s a 2-1 már a franciáknak kedvez.

"A vártnál jobb eredményt értünk el, bár sajnálom, hogy számos helyzetet elhibáztunk. A csapat egységes volt, optimistán várjuk a visszavágót" - nyilatkozta Jurij Szjomin, az oroszok edzője.

Kollégája, Didier Deschamps sem szomorú, de tudja, a visszavágón jobb játék kell a továbbjutáshoz: "Örülök a gólunknak, de el kell ismernem, a Lokomotiv kiválóan futballozott. Mi a szünet után javultunk fel, megőriztük esélyünket a negyeddöntőbe kerüléshez."