Vágólapra másolva!
Az AS Roma cáfolta, hogy Franco Sensi elnök tárgyalna a Nafta Moszkva nevű olajipari mamutvállalattal a labdarúgóklub eladásáról. A bejelentés azért érdekes, mert éppen Sensi erősítette meg azt a korábbi sajtóértesülést a Gazzetta dello Sportnak, mely szerint egy orosz céggel folytat megbeszéléseket a fővárosi egyesület értékesítéséről.

"Igaz a hír, folynak az egyeztetések, de a döntés várhatóan nem a közeljövőben születik meg" - nyilatkozta kedden a sportnapilapnak a fővárosiak irányítója. Ha az üzlet létrejönne, első alkalommal kerülne külföldi kézbe egy patinás olasz klub.

A lap úgy tudja, hogy a Nafta Moszkva 400 millió eurót ajánlott az anyagi gondokkal küzdő, lapértesülések szerint 250 millió eurós adósságot felhalmozó egyesületért, amely jelenleg pedig a második helyen áll a Serie A-ban.

Ha a cég valóban megszerzi a többségi tulajdonjogot, az AS Roma a második olyan európai elitcsapat lesz, amely orosz üzleti körök befolyása alá kerül. Az angol Premiershipben szereplő Chelsea-t nyáron vásárolta meg a multimilliárdos Roman Abramovics, aki londoni ténykedése részeként 121 millió fontot költött új játékosokra.

A 77 éves Sensi korábban úgy nyilatkozott, hogy a szezon végén távozik az elnöki posztról, de jelenlegi terve szerint azután is az egyesület szolgálatában marad. A megállapodás létrejötte esetén nem a római lenne az első, amely az ország labdarúgócsapatai közül idegen kézbe kerül, hiszen a kilencvenes évek végén a brit ENIC nevű vállalat megvásárolta a jelenleg másodosztályú Vicenzát, a nagy olasz klubok közül azonban még soha egyik sem került külföldi tulajdonba.