Vágólapra másolva!
Ismét Ukrajnában, az Arszenal Kijevben folytatja pályafutását Bodnár László, a magyar válogatott labdarúgója. A középpályás - aki itthon a DVSC-ben futballozott - korábban a Dinamo Kijevben játszott, a csapattal szerepelt a Bajnokok Ligájában is. Télen az orosz FC Szaturn Ramenszkoje együttesének volt a tagja, de az ottani átigazolási időszak lejárta előtt előnyösebb ajánlatot kapott az Arszenaltól.

Bodnár - aki eddig 14-szer lépett pályára a nemzeti csapatban - hamar megállapodott a fővárosi klubbal, s már el is utazott a gárdával edzőtáborozni a törökországi Antalyába. Az ukrán bajnokság - amelyben a hetedik helyen áll az Arszenal - két hét múlva folytatódik.

"A válogatott szempontjából is előnyös, hogy olyan helyre kerültem, ahol igazán számítanak rám" - mondta a 25. születésnapját a múlt héten ünnepelt játékos az mlsz.hu-nak. Bodnár mindhárom találkozón játszott a ciprusi tornán, amelyen Lothar Matthäus szövetségi kapitány együttese a második helyet szerezte meg.

Az Arszenal Kijev többször is a figyelem középpontjába került az elmúlt hetekben, ugyanis két hónapon belül két futballistája is elhunyt. Január 7-én a gárda edzőközponjában találták holtan a csapat grúz válogatott csatárát, Salva Apkazavát (később kiderült, hogy a 23 éves labdarúgó halálát tüdőtágulás okozta). A múlt vasárnapi edzés után pedig a junior együttes 17 éves játékosa, Andrej Pavicski esett össze, s bár azonnal kórházba szállították, az életét nem tudták megmenteni.