Vágólapra másolva!
Miroslav Klose, a Kaiserslautern csatára a következő szezonban már a német labdarúgó-bajnokság jelenlegi listavezetőjét, a Werder Brement erősíti. Andreas Möller és a Bundesliga-újonc Frankfurt kedden közös megegyezéssel felbontotta a középpályás június 30-ig szóló szerződését. A Chelsea megállapodott a holland PSV Eindhovennel, hogy 12 millió fontot fizet Arjen Robbenért.

Lisztes Krisztián klubja négyéves szerződést kötött a 25 éves válogatott Miroslav Kloséval, akit 5 millió euróért sikerült megszereznie. A Werder vezetői azt várják Klosétól, hogy pótolja a nyáron a Schalkéhoz távozó brazil Aíltont, aki 20 találatával jelenleg toronymagasan vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.

Andreas Möller és a Bundesligában újonc Frankfurt kedden közös megegyezéssel felbontotta a világ- és Európa-bajnok középpályás június 30-ig szóló szerződését. A játékos már hétfőn jelezte, hogy nézeteltérés támadt tanácsadója, Klaus Gerster és a csapat vezetőedzője, Willi Reimann között, ezért szeretne távozni a klubtól. A felek aznap még tárgyalóasztalhoz ültek Heribert Bruchhagennel, az egyesület elnökével, majd a megbeszélés után Möller keddig gondolkodási időt kapott, végül azonban nem változtatta meg elhatározását.

"Abbahagyom a játékot, egy kis szünetet tartok, és újabb célok után nézek. Régóta érett bennem ez a döntés, az utóbbi időben már semmi sem működött úgy, ahogy elképzeltem" - jelentette be a klasszis a keddi sajtótájékoztatón.

A 36 évesen visszavonuló futballista - aki augusztusban igazolt vissza a Schalke 04-től első klubjához - 1990-ben világ-, 1996-ban Európa-bajnokságot nyert a német válogatottal, amelyben 85 mérkőzésen 29 gólt szerzett. A Bundesligában eddig 429 találkozón szerepelt, és 110-szer talált az ellenfelek hálójába.

A Chelsea megállapodott a holland PSV Eindhovennel, hogy 12 millió fontot fizet Arjen Robbenért. A csatár az idény végén csatlakozik az angol Premiershipben szereplő sztáregyütteshez. A 20 éves holland válogatott futballistával öt évre szóló szerződést írt alá a Chelsea. Robben 2002-ben érkezett a PSV-hez az FC Groningentől, azóta négyszer szerepelt a nemzeti csapatban, amelyben két gólt szerzett.

A nyugat-londoni klub több mint 100 millió fontot költött játékosvásárlásra július óta, amióta a milliárdos orosz Roman Abramovics a tulajdonos.