Vágólapra másolva!
"Az egyik szemem sír, a másik nevet" - mondta Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője, miután biztossá vált Kovács Zoltán kínai szerződése. A lila-fehérek szakvezetője megérti a csatár döntését, és sajnálja, hogy gyengült a csapat támadósora, annak viszont örül, hogy a Kovácsért kapott pénznek hála a prémiumok kifizetésével nem lesz probléma tavasszal.

"Valahol számítottam arra, hogy Kovács Zoli távozik. Tudtam ugyanis, hogy távozásával a klubnak is segíthet, továbbá családja jövőjét is biztosíthatja a kínai szerződéssel, így abszolút megértem a döntését" - mondta Mészöly Géza, majd így folytatta: "Mondhatnám, az egyik szemem sír, a másik viszont nevet, hiszen Kovács Zoli emberileg és szakmailag is kulcsjátékosnak tekinthető a csapatnál, ezért gondot okoz a távozása, ezzel szemben az érte kapott összeggel talán a prémiumok kifizetésével nem lesz probléma tavasszal. Igaz, ehhez minél többször nyerni kell, márpedig úgy tervezzük, hogy nem szeretnénk sok prémiumot a kasszában hagyni."

A csatár pótlásáról a fiatal szakvezető ezt mondta: "Kovács Zolit minden bizonnyal a fiatal Feczesin és Rajczi helyettesítheti a csatársorban, valamint Bükszegi is bevethető, jóllehet utóbbi nem klasszikus előretolt csatár, ám jó teljesítményre képes elöl, ráadásul az edzőmeccseken is igen eredményes volt. Feczesinnel egyébként Kovács Zoli távozásától függetlenül komolyan számoltunk volna tavasszal, ezért is vettük ki az iskolából, tavasszal ugyanis magántanulóként készül az érettségire, ezáltal jobban tud koncentrálni a futballra. Ezt mellesleg a többi játékostól is elvárjuk, mivel szép tavaszi idényt szeretnék szerezni magunknak és a lelkes újpesti szurkolótábornak."

Bánki József