Vágólapra másolva!
1-0-s hátrányról várja a labdarúgó UEFA-kupa visszavágó mérkőzését a Debrecen együttese, amely a belga Bruges ellen továbbjutásra készül szerdán. Az Oláh Gábor utcai stadion talaja jó állapotban van, ezt a belgák először kedd este, edzésen tesztelhetik.

Egy nappal a sorsdöntő UEFA-kupa-mérkőzés előtt futball-lázban ég Debrecen városa. A kedvencek szerdán a belga FC Bruges ellen a továbbjutásért lépnek pályára, s ahogy Sándor Tamás, a csapat középpályása a helyi Hajdú-Bihari Naplónak elmondta, továbbjutásban reménykednek.

"Már az első mérkőzés előtt is a belgák voltak a favoritok, ráadásul igaz, hogy minimális, de mégiscsak előnnyel érkeznek Debrecenbe. De ez nem jelent semmit, hiszen két éve a Manchester is esélyesként érkezett Budapestre, ám a Zalaegerszeg elleni mérkőzést követően mégis lógó orral kellett távozniuk a sztároknak. A maximumot kell hoznunk, ami után a szurkolók is elégedettek lesznek, mert azt fogják látni, hogy mindent megtettünk a sikerért. Teljes erőbedobással fogunk játszani, mert ez a publikum megérdemli, hogy mindent megtegyünk a továbbjutásért. Nem szép búcsúra készülünk, hanem arra, hogy bejutunk a következő fordulóba!" - nyilatkozta Sándor Tamás.

A Debrecen honlapja szerint a városban nagyon minimális mennyiségű hó esett, így pillanatnyilag jó állapotban van az Oláh Gábor utcai pálya talaja. A vonalakat már felfestették, és a pályamunkások a hóesésre is felkészültek.

A Bruges együttesében két játékos biztosan nem lép pályára Debrecenben, a klub nem hivatalos honlapja szerint David Rozehnal és Marek Spilar is otthon maradt sérülés miatt, s bár nem teljesen egészséges Philippe Clement és Alin Stoica sem, ők ott lesznek a csapattal.

"Philippe esetleges szerepeltetésével rizikót vállalok" - vélte Trond Sollied vezetőedző, aki ennek ellenére bizakodó, úgy véli, csapata képes lehet a gólszerzésre idegenben is, s ez eldöntheti a továbbjutás kérdését.

A Bruges 19-es utazó kerete: Verlinden, Butina, De Cock, Maertens, Simons, Clement, Van der Heyden, Roelandts, Hermans, Gvozdenovic, Ceh, Stoica, Smolders, Blondel, Verheyen, Saeternes, Victor, Lange, Mendoza.

Az Európai Labdarúgó Szövetség a rutinos Arturo Dauden Ibanezt jelölte játékvezetőnek, a 19 órakor kezdődő összecsapáson a spanyol bírót honfitársai (Clemente Ayete Plou és Luis Cote Saez) segítik.

Az 1964. július 9-én született Ibanez 1994-ben mutatkozott be a spanyol élvonalban. 1997 óta tevékenykedik nemzetközi meccseken, ő fújta a sípot 1998. augusztus 26-án az Újpest-Sturm Graz (2-3) Bajnokok Ligája-selejtezőn a Szőnyi úton.

A várható kezdőcsapatok:
Debrecen: Tomic - Bernáth, Éger, Flavio Pim, Szatmári - Dombi, Habi, Sándor, Halmosi - Kiss, Bajzát.
Bruges: Verlinden - De Cock, Maertens, Clement, Van der Heyden - Gvozdenovic, Simons, Ceh - Mendoza, Lange, Verheyen.