Vágólapra másolva!
Huszonkét évnyi szolgálat után március 2-án este bejelentette lemondását Ken Bates, a Chelsea labdarúgócsapatának elnöke, aki úgy tűnik, nem sokáig bírta a közös munkát az új tulajdonossal, Roman Abramoviccsal.

"Amikor aláírtam a szerződést Abramoviccsal, még bizonyos dolgokban egyetértettünk. Előre látható volt, hogy szép lassan átveszi az irányítást, de nem gondoltam, hogy ez lesz a vége. Nagyon sokat gondolkodtam ezen a lépésen, de ez már tényleg a nyugati és a keleti kultúra csatája közöttünk. Azok az értékek nem az én értékeim, az ő normáival nem tudok azonosulni" - mondta Bates, aki nem titkolta, nagyon jól érezte magát a Stamford Bridge-en.

"A Manchester Unitednél az volt a legnagyobb baj, hogy Sir Matt Busby sohasem vonult vissza. Én megteszem, ezennel lemondok a Chelsea-nél betöltött elnöki tisztemről. Meghalt a király - vagyis visszavonult -, éljen a király! Nagyon jó volt veletek, nagyszerű éveket töltöttem itt, sok barátra tettem szert a klubon belül, a szurkolók és az újságírók között is."

Bates 1982-ben vette meg a klubot egy angol fontért, huszonkét éves regnálása alatt a Stamford Bridge radikálisan átalakult, saját hotel, bevásárlóközpont épült. Távozásában közrejátszott az is, hogy Abramovics mellett már Peter Kenyon klubigazgató is nagyobb befolyással bírt, mint ő.

Az angol sajtó úgy tudja, hogy Bates nem vonul vissza teljesen a labdarúgástól, a hírek szerint új klubot szeretne vásárolni, bár ő cáfolta azt a lapokban felröppent híresztelést, miszerint komoly tárgyalásokat folytat a Sheffield Wednesday együttesével.