Vágólapra másolva!
Kedden este Szentes Lázár és Trond Sollied is megtartotta a Debrecen-Bruges UEFA-kupa-mérkőzés előtti utolsó tréningjét játékosainak. A magyarok várhatóan ugyanabban az összetételben kezdik majd a csatát, mint egy hete, Belgiumban, míg a vendégcsapatban a brazil Victor helyett a csapatkapitány Verheyen kerülhet a kezdő tizenegybe.

Kedden délután fél 2-kor leszállt Debrecenben az FC Bruges különgépe, amely a csapat tagjain és vezetőin kívül több mint száz szurkolót is hozott az UEFA-kupa szerda esti visszavágójára. A belgák a landolást követően hajdúszoboszlói szálláshelyükre buszoztak, majd este 7 órától tartottak edzést a mérkőzés helyszínén, az Oláh Gábor utcai stadionban.

A Debrecen délután 3-tól a Vágóhíd utcai pályán tréningezett, Szentes Lázár ugyanazokat a játékosokat mozgatta meg, akikre már az első mérkőzésen is számíthatott. Jó hír, hogy Flavio Pim és Szekeres fejsérülése is begyógyult, így mindkét védő bevethető a visszavágón. Megérkezett a hajdúsági városba a játékvezetői négyes is, az UEFA spanyol bírót és asszisztenseket jelölt ki a mérkőzésre.

Debrecenben kedden derült, de hideg idő volt, a pálya talaja ennek megfelelően száraz - bár a meteorológusok szerdára jósolnak némi csapadékot -, így minden adott ahhoz, hogy ne a belgiumihoz hasonló körülmények fogadják a csapatokat.

Edzői várakozások
Szentes Lázár: "Reméljük, hogy az időjárás kedvezően alakul, mivel mindenki minőségi játékot szeretne nyújtani. Nagyon óvatosan kell játszanunk, ésszel, ez az elsődleges cél. Más lesz a játék, mint kint volt. Lehetőségeket és gólokat várok a csapattól."
Trond Sollied: "Mi is a kedvező időjárásában bízunk, mert nem szeretnénk, ha ez befolyásolná a mérkőzés kimenetelét. Ha nálunk lesz a labda, akkor támadunk, ha nem, akkor arra koncentrálunk, hogy ne kapjunk gólt."

Mivel a vendégek az eredetileg igényelt 300 jegy több mint felét visszaküldték, így néhány szerencsés hazai szurkoló még hozzájuthatott a belépőkhöz. Az már nem számít meglepetésnek, hogy abszolút telt ház, több mint 7000 drukker várja majd a visszavágót.

A kevesebb vendégszurkoló érkezése ellenére kiemelt biztosítás mellett rendezik a mérkőzést. A rendőrség és a biztonsági szakemberek vezetői kedden tartottak pályabejárást és parancsnoki eligazítást az Oláh Gábor utcai stadionban. A novemberi UEFA-kupa-mérkőzéshez képest kevesebben, a stadionban és környékén összesen 250-en vigyáznak majd a rendre. A szurkolókat fémkordonokkal különítik majd el egymástól, a beléptetésnél pedig most is átvizsgálják a ruházatukat és csomagjaikat.

A Loki játékosai optimistán várják a visszavágót, s elérhetőnek tartják a továbbjutást.

"Nagyon nehéz mérkőzés lesz, nem szabad esztelenül támadnunk. Türelmes játékra lesz szükség, meg kell próbálnunk hibára kényszeríteni az ellenfél játékosait. Fontos, hogy nagyon koncentráljunk a kapu előtt, figyelnünk kell a védekezésre. Az adódó lehetőségeinket pedig ki kell használnunk. Továbbra is a Bruges az esélyes, ám mi mindent megteszünk, hogy a papírformát felborítsuk" - mondta a télen az Antwerpentől hazatért Bernáth Csaba.

Szilágyi Sándor ügyvezető úgy véli, hogy a közismerten roppant lelkes debreceni szurkolótábor újra sokat segíthet Szentes Lázár csapatának. "Köszönjük drukkereinknek a belgiumi biztatást, igazi kupahangulatot varázsoltak Bruges-ben. A visszavágón is nagy szükségünk van rájuk! Remélem, olyan hangulatot teremtenek, hogy még a sok nagy csatát megélt belgák lába is megremeg majd" - nyilatkozta az igazgató.

Szentes Lázár vezetőedző segítője, Kondás Elemér úgy véli, hogy a megfontolt játék lehet a sikeres visszavágó titka. "Alaposan meg kell küzdenünk a továbbjutásért. Muszáj gólt szereznünk, hiszen hátrányban vagyunk. Emellett nagyon oda kell figyelnünk arra is, hogy ne támadjunk ki, mert akkor lekontrázhatnak minket. A többiekhez hasonlóan természetesen én is bízom a sikerben."

A várható összeállítások:
Debrecen: Tomic - Bernáth, Éger, Flavio Pim, Szatmári - Dombi, Habi, Sándor, Halmosi - Kiss, Bajzát.
FC Bruges: Verlinden - De Cock, Maertens, Clement, Van der Heyden - Gvozdenovic, Simons, Ceh - Mendoza, Lange, Verheyen.