Vágólapra másolva!
A keddi négy párharc után szerdán újabb négy visszavágóval zárul a nyolcaddöntő a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A legizgalmasabb csata várhatóan a Real Madrid-Bayern München összecsapás lesz, amelyen biztosan nem léphet pályára a sérült Ronaldo és az eltiltott Roberto Carlos, de kérdéses Raúl szereplése is.

Real Madrid (spanyol) - Bayern München (német) 20.45
(az első mérkőzésen: 1-1)

A másik hét párharc rangját nem kisebbítve egyértelmű, hogy a sportág szerelmesei elsősorban a Santiago Bernabeu-stadionra figyelnek ezen a héten, s ez még akkor is igaz, ha több szupersztár nem léphet pályára. A müncheni első mérkőzésen gólszerző madridi Roberto Carlos ugyanis Martin Demichelis megütéséért kétmeccses eltiltást kapott, míg a szintén brazil fenomén, Ronaldo combhúzódás miatt lesz távol.

Sőt, az is elképzelhető, hogy a sérüléssel bajlódó Raúl sem szerepelhet, bár a csatár, aki bokasérülése miatt nem játszott szombaton aRacing Santander ellen 1-1-re végződött bajnoki találkozón, kedden már edzett. "Húsz percet töltöttem a pályán, egyre jobban vagyok, s bízom abban, hogy szerdára teljesen felépülök. Ronaldo sajnos nem lehet közöttünk, így én leszek az ék. A hazai közönség előtt bizonyítanunk kell, remélem, lesznek helyzeteim, s beveszem Kahn kapus hálóját."

A Bayern München is kezd kilábalni az év eleji hullámvölgyből, legalábbis az eredmények ezt mutatják. Ottmar Hitzfeld vezetőedző együttese azonban a múlt tapasztalataiban is bízhat, a bajor elitgárda ugyanis már sokszor remekelt elveszettnek tűnő helyzetekben, s sokan most sem adnak sok esélyt Ballackéknak, vagyis az "alaphelyzet" már adott. Az együttes felfokozott hangulatára és elszántságára jellemző, hogy a francia védő, Willy Sagnol törött kézzel is vállalja a csatát.

AC Milan (olasz) - Sparta Praha (cseh) 20.45
(az első mérkőzésen: 0-0)

A sorozat 2003-2004-es kiírásának legnagyobb szenzációja lenne, ha a címvédő olasz szupercsapat kiesne az idegenbeli 0-0 után. Erre viszont minimális az esély, hiszen Carlo Ancelotti vezetőedző csapata hónapok óta szinte megingás nélkül robog az olasz bajnokságban, a rangadókon is roppant sikeres, pedig a Serie A elitje jobb, mint a cseh ellenfél. A kulcsjátékosok többsége - többek között Kaká és Sevcsenko - pazar formában futballozik, pedig az ellenfelek mindent megtesznek megállításukra.

A prágaiak elsősorban a tisztes helytállásban bízhatnak, ráadásul amúgy sem könnyű feladatukat az is nehezíti, hogy még nem igazán lendültek játékba a téli szünet után.

Arsenal (angol) - Celta Vigo (spanyol) 20.45
(az első mérkőzésen: 3-2)

A londoniak egyértelműen esélyesek, még többgólos győzelmük sem kizárt. Az Arsenal francia "légiója" (Thierry Henry, Robert Pires és Patrick Vieira) már régóta csúcsfutballt mutat, s hozzájuk a társak is felnőttek. A Premier League-ben még mindig veretlen Arsene Wenger együttese, ráadásul önbizalmukat a hétvége sem csökkentette, sőt. Az FA Kupa negyeddöntőjében ugyanis Portsmouthban vendégeskedtek az Ágyúsok, s arattak pazar teljesítménnyel 5-1-es diadalt.

A Celta Vigo ugyanilyen "eredményt" ért el a szombati hazai bajnokin, 5-1-re kapott ki a kiesési rangadón az Espanyoltól, vagyis újabb csúfos kudarc rombolta Ramón Carnero vezetőedző gárdájának amúgy sem nagy önbizalmát.

AS Monaco (francia) - Lokomotiv Moszkva (orosz) 20.45
(az első mérkőzésen: 1-2)

Február 25-én a 69. percben valószínűleg sorsdöntő gólt láthattak a moszkvai összecsapás nézői, mert 2-0-s hazai előny után Fernando Morientes szépített, valószínűleg ezzel el is dőlt a továbbjutás. A franciák ugyanis a 2003-2004-es szezonban már sokszor remekeltek, így szinte biztos, hogy a mostani hátrányt ledolgozzák a téli szünet miatt meccshiányban szenvedő vendégekkel szemben.