Vágólapra másolva!
A hét végi ZTE elleni bajnokin három sárga lapja miatt a Ferencváros együtteséből hiányzik majd Dragóner Attila és Lipcsei Péter, őket nagy valószínűséggel Sorint Botis, valamint Somorjai Tamás helyettesítheti, s visszatérhet a kezdőbe a védő Gyepes Gábor is. A határidő lejárta ellenére még nem fizette ki a támogatói szerződésben foglalt összeget a Ferencvárosnak Kovács Ádám, illetve az általa képviselt Celladam cégcsoport. Illés Béla szerint a Haladás legyőzheti az Újpestet.

Mivel az Üllői úti stadion gyepszőnyegét remekül letakarították, Tepszics Ignác, az FTC sportigazgatója kijelentette: amennyiben nem fordul ismét zordabbra az időjárás, kifejezetten jó talajon futballozhatnak a csapatok a szombati bajnokin. Ami biztos: a zöld-fehéreknél a soproni bajnokin harmadik sárga lapját begyűjtött Dragóner és Lipcsei a lelátóra kényszerül, s bár Pintér Attila vezetőedző még nem jelölte ki a kezdőcsapatot, az eltiltott kulcsjátékosokat Botis és Somorjai helyettesítheti.

Megállapodás az Üllői úti pálya átadásáról
Megállapodást kötött a Sportfólió Kht. az FTC-vel arról, hogy az Üllői úti pálya kezelői jogát 1 forint ellenében 49 évre átadja - jelentette be Gyurcsány Ferenc Budapesten. A sportminiszter elmondta: a megállapodás szerint április 30-ig valamennyi szükséges szerződés létrejön, és ezekhez mind a két fél megszerzi saját szervezetének engedélyét. Hangsúlyozta: a megállapodás célja, hogy átláthatóvá váljon a sportingatlan-vagyonnal való gazdálkodás.
(MTI)


Az FTC-nél titokban abban is reménykednek, hogy hamarosan a néhány hete kulcscsonttörést szenvedett Gyepes Gáborra is számíthatnak, akár már a hét végi fellépésen. "Szerdán délután voltam kivizsgáláson, ahol szerencsére semmi rendellenességet nem találtak, így remélem, minél előbb pályára léphetek majd. Erre talán már a ZTE ellen sor kerülhet. Jóllehet szépen hegesedik a sérülésem, és az ütközések esetén sem mozdulnak el a csontok, azért a biztonság kedvéért valószínűleg csak vállvédővel tudnék játszani. Talán mondanom sem kell, hogy nagyon hiányzik már a futball" - mondta Gyepes.

A Ferencvárosnál eddig közel háromezer bérletet adtak el a tavaszi idényre, amelynek első hazai fellépésére szombaton 18 órakor kerül sor. A ZTE elleni találkozót (tv: m+) a móri Arany Tamás vezeti.

Bánki József