Vágólapra másolva!
A Blackburn, a Sporting, illetve a Parma kiverése után a spanyol Valenciát is legyőzte a török Genclerbirligi labdarúgócsapata, amely az UEFA-kupa-nyolcaddöntő első mérkőzéseinek legnagyobb szenzációját elérve Daems büntetőjével 1-0-ra múlta felül nagyhírű riválisát.

eredmény, UEFA Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Genclerbirligi (török) - Valencia (spanyol) 1-0 (1-0)
vezette: Tom Henning Ovrebo (norvég)
gól: Daems (12., büntetőből)
Genclerbirligi: Botonjic - Daems, Saka, Erkan Özbey, Mustafa Özkan, Youla (Veysel, 92.), Ümit Bozkurt, Skoko, Ali Tandogan, Deniz, Serkan (Mbayo, 80.)
Valencia: Palop - Ayala, Albelda, Oliveira (Canobbio, 55.), Angulo (Rufete, 78.), Sánchez (Vicente, 83.), Garrido, Carboni, Navarro, Xisco Munoz, Sissoko

Egészen elképesztő sorozatot mondhat magáénak a török labdarúgó-bajnokságban mindössze tizedik helyen szerénykedő Genclerbirligi SK, amely az UEFA-kupa negyedik körében is nyerni tudott hazai pályán, ráadásul a spanyol élcsapat Valencia ellen.

A törökök a sorozat korábbi fázisaiban olyan sztárgárdák ellen léptek tovább, mint az angol Blackburn Rovers FC, a portugál Sporting, illetve az olasz Parma AC, - utóbbit például 4-0-s, demoralizáló különbséggel fektette két vállra.

A mérkőzés előtt ugyan Ersun Yanal vezetőedző szkeptikusan nyilatkozta azt, hogy a Valencia ellen fikarcnyi esélyük sincs, a 12. percben mégis a hazaiak szereztek vezetést. Ayala a büntetőterületen belül szabálytalankodott Mustafa Özkannal szemben, a tizenegyest pedig Daems értékesítette.

A török együttes ezzel az előnnyel ki is húzta a 90 percet, kérdés, ez az előny vajon elégséges lesz-e majd a spanyolországi visszavágón.

A harmadik fordulóban a Debreceni VSC-MegaForce együttesét 1-0-s összesítéssel búcsúztató belga FC Bruges a francia Girondins Bordeaux vendégeként kétgólos vereséget szenvedett. A Newcastle hazai pályán, 0-1 után szűk 20 perc alatt vágott egy négyest a spanyol Mallorcának.

további eredmények, UEFA Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Girondins Bordeaux (francia) - FC Bruges (belga) 3-1 (0-0)
gól:
Celades (59., 71), Riera (87.), illetve Verheyen (58.)

Auxerre (francia) - PSV Eindhoven (holland) 1-1 (1-0)
gól:
Tainio (36.), illetve Lucius (71.)

Newcastle (angol) - Mallorca (spanyol) 4-1 (0-0)
gól:
Bellamy (67.), Shearer (71.), Robert (74.), Bramble (84.), illetve Correa (58.)
kiállítva: Edu Moya (84., Mallorca)

Celtic Glasgow (skót)-FC Barcelona (spanyol) 1-0 (0-0)
gól:
Thompson (59.)
kiállítva: Douglas (45.), illetve Motta (45.), Saviola (49.)

Benfica (portugál)-Internazionale (olasz) 0-0

FC Liverpool (angol)-Olympique Marseille (francia) 1-1 (0-0)
gól:
Baros (55.), illetve Drogba (78.)

Villarreal (spanyol)-AS Roma (olasz) 2-0 (2-0)
gól: Sony Anderson (29.), José Mari (34.)