Vágólapra másolva!
Az előttünk álló hétvégén Torinóra figyel a futballvilág, ahol a harmadik helyezett Juve a listavezető Milant próbálja megállítani. Angliában a manchesteri városi derbi ígéri a legtöbb izgalmat, míg Németországban az élmezőnyre könnyű meccsek várnak, Spanyolországban pedig a madridi merényletek miatt a gyász jegyében telik a forduló.

A hétvége legnagyobb rangadóját Torinóban rendezik, ahol a BL-kudarcot feledni próbáló Juventus a listavezető Milant fogadja. A zebráknál kis túlzással a "kórház" feliratot is ki lehetne tenni az öltöző ajtajára, hiszen Marcello Lippi hat játékosra sem számíthat sérülés miatt, ennek ellenére Pavel Nedved, a csapat irányítója korántsem pesszimista: " Megnehezítjük majd a Milan dolgát vasárnap este, és biztos vagyok benne, hogy nyitottá tesszük a bajnoki címért zajló versenyfutást."

A másik oldalon az ötpontos előny megtartására törekszik a piros-fekete brigád, és egy rossz sorozat lezárására, ugyanis vendégként legutoljára 1999-ben nyert a Milan a Stadio delle Alpiban, igaz abban az évben meg sem álltak a bajnoki címig Maldiniék. A BL-győztesnél csak Seedorf játéka kérdéses, illetve Ancelotti nem döntött még, hogy Gattuso vagy Ambrosini kezdjen a középpályán.

A milánóiakat üldöző római farkasok győzelemre éhesen utaznak a Regginához, és Tottiéknak annak ellenére is kötelező a győzelem, hogy tegnap a Villareal ellenében 2-0-s vereséget szenvedtek az UEFA-kupában. Bár a déliek a kiesés elöl menekülnek, és a Roma is megbotlott már párszor a nagy menetelés során (lásd Ancona-Roma 0-0), mégsem tűnik valószínűnek, hogy Capello fiai kihagynák ezt a lehetőséget a felzárkózásra.

Érdekes meccsre van kilátás a másik fővárosi csapat háza táján is, a Lazio ugyanis az Udinését fogadja, és mivel mindössze három pont választja el a riválisokat, így sorsdöntő lehet a csata, a nemzetközi kupaszereplés szempontjából.

A forduló további összecsapásain a mostanság bukdácsoló Internazionale a Chievo ellen javíthat nem túl fényes hazai mérlegén, a Sampdoria folytathatja nyomulását a középmezőny elején, a Roberto Baggio vezérelte Brescia meglepheti a pénzügyi gondoktól gyötört Parmát, míg az Empoli-Lecce, a Siena-Ancona és a Perugia-Modena derbiken mentőövet jelenthet a győzelem a kiesés ellen vívott harcban.