Vágólapra másolva!
Meglepetésre a címvédő és listavezető Real Madrid hazai pályán nem bírt a Real Zaragozával, így meg kellett elégednie az egy ponttal a spanyol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.

Indulatos bekiabáloktól sem mentes gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, melynek hangulatára mindvégig rányomta a bélyegét a csütörtök reggeli terrortámadás-sorozat. A Zaragoza megnyerte az utolsó négy bajnoki meccsét, és kis szerencsével a Bernabeuban is győzhetett volna, igaz, a döntetlennel sem lehet elégedetlen.

Kicsit álmosan kezdett a címvédő, de így is sikerült vezetést szereznie: a 28. percben Juanfran jobboldali beadásából a Raúlt helyettesítő Portillo bólintott öt méterről a kapuba. Sokáig azonban nem örülhetett a Madrid, négy perc múlva egy baloldali vendégszöglet után Toledo fejelt a hálóba a szerencsétlenkedő Casillas mellett. A második félidőben mindkét gárdának akadtak gólhelyzetei, a vendégek joggal szereztek egy pontot a listavezető otthonában. A párharc érdekessége, hogy a Király-kupa szerdai barcelonai döntőjében ugyanez a két együttes találkozik majd.

Az Atlético Madrid idegenben vereséget szenvedett a Real Sociedadtól, így maradt a hatodik helyen, míg a hazai csapat feljött a 12. helyre.

Primera División, 28. forduló:
Real Madrid - Real Zaragoza 1-1 (1-1)
gól:
Portillo (28.), illetve Toledo (32.)

Real Sociedad - Atlético Madrid 2-1 (2-0)
gól: Karpin (35., 11-esből), Simeone (41., öngól), illetve Paunovic (71.)
piros lap: Alkiza (Real Sociedad, 92.)