Vágólapra másolva!
Immár nincsen olyan őszi-tavaszi rendszerű pontvadászat Európában, ahol ne kezdődött volna meg a bajnokság második szakasza, és Dániában rögtön szenzációval folytatódott a küzdelem, a listavezető Bröndby ugyanis története legnagyobb hazai vereségét szenvedte el. Skóciában eldőlt a ligakupa sorsa, a franciáknál pedig a Lyon még közelebb került a listavezető Monacóhóz.

A dán pontvadászat első idei fordulója nem akármilyen szenzációt hozott. Azt előre sejteni lehetett, hogy a listavezető Bröndby IF és a második helyen álló Esbjerg rangadója nagy mérkőzés lesz, de arra valószínűleg senki sem számított, hogy a hazaiak fennállásul legnagyobb otthoni vereségébe futnak majd bele. Márpedig ez történt: az Esbjerg a Bröndby otthonában már a félidőben 5-1-re (!) vezetett, és hogy a vége "csak" 6-1 lett, az elsősorban annak volt köszönhető, hogy a vendégek a második félidőben már csak szórakoztak.

Pedig a szakértők úgy vélték, hogy a Micheal Laudrup által edzett Bröndby némi helyzeti előnnyel várhatja a bajnokság folytatását, elvégre a koppenhágaiak már két tétmeccset is játszottak az idén, és bár az UEFA-kupában kétszer is vereséget szenvedtek a Barcelonától, egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, és akár önbizalmat is meríthettek volna a katalánok elleni mérkőzésekből.

Úgy látszik azonban, hogy éppen az ellenkezője történt, bár kétségtelen tény, hogy a Bröndbyből sérülés miatt több alapember (így két csatár, Kasper Dalgas és Rubens Bagger, valamint a válogatott középpályás, Morten Wieghorst) is hiányzott, senkiben nem merült fel, hogy az Esbjerg ilyen sima győzelmet arathat. A vendégeknél egyébként ezen a mérkőzésen mutatkozott be a télen igazolt svéd csatár, Frederik Berglund - debütálása meglehetősen impresszív volt, hiszen már a nyolcadik percben betalált, és végül két találattal, valamint három gólpasszal zárta a találkozót. Az Esbjerg győzelme egyébként azt jelenti, hogy a gárda pontszámban utolérte, és jobb gólarányának köszönhetően meg is előzte a Bröndbyt, amelynek ezzel a vereséggel tíz mérkőz óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg. Érdekesség, hogy Laudrup együttese a szzon során mindhárom bajnoki vereségét hazai pályán szenvedte el.