Vágólapra másolva!
Igencsak dühöngtek a Balaton FC futballistái az MTK-tól elszenvedett vereség miatt, hiszen a játékvezető egy jogos büntetőtől fosztotta meg őket, ám Kuttor Attila azért önmagukban is kereste a kudarc okát. Ráadásként a rutinos labdarúgó elmondta, legalább izgalmasnak mondható az NB I-es bajnokság, minden mérkőzés szinte háromesélyesnek titulálható, ez által a következő körben a siófokiak sem mennek esélytelenül Újpestre.

- Sokáig a Balaton FC játéka dominált az MTK elleni bajnokin, mégis vereség lett a vége. Mit tekintett fordulópontnak a mérkőzésen? - kérdeztük Kuttort.

- Mindenekelőtt azt, hogy valóban a mi voltunk fölényben, mégsem tudtunk vezetést szerezni, amennyiben ez sikerül, biztos vagyok abban, egészen másként alakul a meccs, és meg is nyerjük azt. Ez esetben a játékvezető ténykedéséről sem beszélhetnénk, így viszont, noha mi is hibáztunk, a sípmester ténykedését sem kerülhetjük meg. Az MTK-nak ugyanis - úgy érzem - jogtalan tizenegyeset ítélt meg, s bár ellenfelünk kihagyta azt, az ítélet mégis megfogott bennünket, amit jelez, hogy a következő percben hátrányba is kerültünk. Az meg különösen bosszantó volt, hogy nekünk egy teljesen jogos büntetőt nem adott meg a játékvezető, de ismétlem, a magunk felelősségét is elismerjük a vereségben.

- A következő fellépésükön, Újpesten milyen reményekkel lépnek pályára? Esetleg a döntetlennel is elégedettek lennének?
- Megeshet, ám ebben a bajnokságban minden előfordulhat. Mondhatnám, legalább izgalmas a pontvadászat, hiszen minden mérkőzés háromesélyesnek tekinthető, ennek megfelelően számunkra is minden eredmény elképzelhető Újpesten.

- A szavaiból azt veszem ki, hogy elégedett a tizenkét csapatos bajnoksággal?
- Ez valóban így van, s a pontvadászat kiszámíthatatlanságát jelzi, miszerint csak a legutóbbi körben a sereghajtó ZTE pontot rabolt a Fradi otthonából, a Békéscsaba nyerni tudott a Videoton stadionjában, azaz, biztosra még a szakemberek sem jósolhatnak egyetlen eredményt sem. Vagyis, szerintem bevált a tizenkét csapatos bajnokság, s bár a létszámemelés valószínűleg a vidéki fellegvárak élvonalba emelését is célozták, megeshet, hogy négy fővárosi klub jut fel, s akkor romba dől minden elképzelés. Ha én dönthettem volna, a másodosztály létszámát is csökkentettem volna, s az NB I/B első négy helyezettje, az NB I utolsó négy helyezettjével játszott volna a rájátszásban, persze tudom, kis pont vagyok én ennek eldöntéséhez. Ugyanakkor tény, a jelenlegi kiírásban legalább izgalmas, kiszámíthatatlan a bajnokság.

Bánki József