Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga 18. fordulójának elhalasztott mérkőzésén az Újpest idegenben 2-0-ra legyőzte a Haladás együttesét. A lila-fehérek győzelmükkel - úgy, hogy egy meccsel még mindig kevesebbet játszottak - feljöttek a hatodik helyre a tabellán, míg a Lombard továbbra is utolsó előtti.

Arany Ászok Liga, a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Lombard FC Haladás - Újpest FC 0-2 (0-1)
Szombathely, 5000 néző
vezette: Dubraviczky
Haladás: Tóth I. - Kaj, Lőrinc, Seper, Tóth P. - Kincses, Somfalvi (Czeglédi, 76.), Farkas A., Illés - Tüske (Balaci, 73.), Róth.
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák - Simek (Kapcsos, 84.), Farkas B., Erős, Polonkai (Sándor Gy., 50.) - Bükszegi (Rajczi, 74.), Tóth N.
gól: Simek (24.), Sándor (82.)
sárga lap: Seper (29.), illetve Tóth N. (18.), Vlaszák (62.)

2. perc: Tóth P. bal oldali beadását Tüske 8 méterről fejelte kapura, de Vlaszák bravúrral szögletre ütötte a labdát.

21. perc: Polonkai szöktette Tóth Norbertet a balszélen, aki elfutott az alapvonalig, beadásáról az üresen érkező Bükszegi centiméterekkel maradt le a kapu előtt.

Eltiltások, büntetések
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága egyformán egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az Arany Ászok Liga 18. fordulójában kiállított Pető Zoltánt (Matáv-Sopron) és Valentényi Viktort (Békéscsaba). Hat sárga lap miatt a Békéscsaba 30 ezer, míg öt hasonló figyelmeztetésért a Sopron 25 ezer forintos bírságot kapott.


64. perc: Somfalvi jobb oldali szögletét Seper 12 méterről a léc fölé fejelte.

66. perc: Illés indította a félpályáról kilépő Róthot, aki végigvezette a labdát az Újpest térfelén, majd a 16-oson belülre érve lőtt, de lövését Vlaszák szögletre tolta.

68. perc: Somfalvi 18 m-es szabadrúgását védte bravúrral Vlaszák.

72. perc: Simek beadása a védőkről Farkas B. elé pattant, a középpályás 18 méteres lövése a felsőlécről pattant a gólvonalra.

82. perc: Simek futott a jobb oldalon, beadását az elcsúszó Farkas A. Sándor elé pöckölte, a cserejátékos pedig 12 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2).

A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, ám utána az újpestiek fölénybe kerültek és a félidő közepén ez gólban is megmutatkozott. A szünet után a Haladás játszott aktívabban, főleg a középpályás sor játéka javult fel jelentősen. A hajrában azonban egy kontrát követően az újpestiek 2-0-ra növelték előnyüket, s végül megérdemelt győzelmet arattak. A lila-fehérek második gólját a Polonkai sérülése után csereként beállt, az NB I-ben most debütált, huszadik születésnapját szombaton ünneplő Sándor György szerezte.

[origo]/(MTI)