Vágólapra másolva!
Hiába utasította vissza David Dein, az Arsenal alelnöke Joan Laporta Barcelona-elnök kétszeri ajánlatát Thierry Henryért - ezek közül a második 30 millió fontról (11,4 milliárd forint) szólt, plusz ráadásképpen Patrick Kluivertet adták volna a katalánok a francia csatárért -, hiába mondtak nemet az Ágyúsok Roman Abramovics és a Chelsea világrekord összeget jelentő 50 millió fontos ajánlatára, és hiába zárkóztak el már korábban a Real Madrid megkeresésétől, Florentino Pérez, a fehérek elnöke nem tágít: meg akarja szerezni Raúl, Ronaldo, Roberto Carlos, Zidane, Figo és Beckham mellé hatodik "galaktikusként" a 26 éves Arsenal-csatárt - jelenti Madridból a The Sun.

Pérez Henryt többször is tüntetőleg a földkerekség legjobb futballistájának nevezte - azok közül, akik (egyelőre) még nem a Real Madrid játékosai. A presidente úgy tervezi, hogy ha létre jön a prognosztizálható Real-Arsenal elődöntő a Bajnokok Ligájában - a spanyolok a francia Monacóval, a londoniak városi vetélytársukkal, a Chelsea-vel csapnak össze a negyeddöntőben -, akkor a második meccs (május 4.) után feleleveníti ajánlatát. E héten, kedden, amikor Valenciában a G-14, vagyis a tizennégy legerősebb európai futballklub vezetői megbeszélést tartottak, Pérez még nem hozta fel a témát Deinnek - tekintettel a két csapat borítékolható elődöntőjére -, ám ha a spanyolok reményei szerint kiütik az Arsenalt a BL-ből, újraindul az "egész pályás letámadás".

Mert Henry hiába jelentette ki, hogy nem akar elmenni az Arsenalból, egy olyan megnyilvánulást is neki tulajdonítanak, miszerint egyedül a Real Madridban tudja elképzelni önmagát az Arsenalon kívül. S mivel nem szeretne BL-aranyérem nélkül visszavonulni, egy esetleges idei Arsenal-fiaskó után logikus lépés lenne számára a madridi utazás.

Henry leszerződtetése már csak azért is logikus lépés lenne Péreztől, mert most újra bebizonyosodott: Ronaldón kívül nincs vérbeli centere a Madridnak, s ha a brazil sérült, akkor nincs, aki gólt rúgjon. Raúl klasszis - amint Bilbaóban is bizonyította -, de csak akkor, ha van mellette egy tankszerű csatár, aki elvonja róla a védők figyelmét.

Ütőkártya lehet Pérez kezében Zinedine Zidane is. Henry igen jó barátságban van a nagyszerű középpályással, a 2003-as év legjobbjának megválasztott Zizouval, és nyílt titok, hogy ők ketten szívesen futballoznának egymás oldalán. Akárcsak a francia válogatottban.

Pérez egyébként nem az a feladós fajta. Korábban az Inter és a Juventus is többször nemet mondott, aztán végül mégiscsak eladta Ronaldót (28 millió font) és Zidane-t (47 millió)... S ha Henry leszerződtetése nem jönne össze, akkor Van Nistelrooy (MU), Totti (Roma) és Trezeguet (Juventus) lép elő az opciós listán.

Ch. Gáll András