Vágólapra másolva!
Az idényben mutatott formát tekintve mondhatni meglepetésre nyert a Leeds United az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának hét végi mérkőzésén. A forduló előtti sereghajtó Viduka büntetőgóljával 2-1-re verte a Manchester Cityt. A Chelsea hétfői edzése után Claudio Ranieri elbúcsúzott csapatától, mondván, biztos abban, nyártól nem ő lesz a londoniak trénere.

Premiership, 29. forduló:
Leeds United - Manchester City 2-1 (1-1)
gól:
McPhail (23.), Viduka (76., büntetőből), illetve Anelka (44.)
kiállítva: Van Buyten (75., Manchester City)

A mérkőzés 23. percében a Leeds szerzett vezetést, ekkor Stephen McPhail pazar szabadrúgással vette be David James kapuját, a középpályás utoljára 1999 decemberében volt eredményes. A City még a félidő végén egyenlített Anelka révén, s a 75. percig úgy tűnt, megosztoznak a pontokon a csapatok.

Ekkor Daniel Van Buyten szabálytalankodott saját tizenhatosán belül Alan Smithszel, a holland piros lapot kapott, a megítélt büntetőt pedig Mark Viduka értékesítette. Az új Leeds-elnök, Gerald Krasner boldog lehet, hiszen választási ígéretében jelezte a szurkolóknak, a United nem efog kiesni. Az első lépést megtette csapata a menekülés útján.

Könnyen elképzelhető, hogy hazatér Inamoto Junicsi, a Fulham japán labdarúgója. A válogatott középpályás szerződése a nyáron jár a londoni klubnál - amelynél egyébként a Gamba Osaka kölcsönjátékosaként szerepel - és egyelőre még nem ajánlották fel neki a hosszabbítás lehetőségét. Inamoto azért nem maradhat az együttesnél, mert a Fulham továbbra is csak kölcsönbe venné őt, míg a japán egyesület azt szeretné, ha végérvényesen szerződtetnék a 2,5 millió fontra értékelt középpályást.