Vágólapra másolva!
A hétközi európai kupameccseket követően ismét érdekes összecsapásokkal folytatódnak az európai topligák. A Bundesligában a Stuttgart a Werdert fogadja, a Primera Divisiónban a Real a Sevillát látja vendégül, A hétvége slágere az Arsenal-MU Premiership-összecsapás.

A német Bundesligában magyar rangadóra kerül sor, Szabics Imre Stuttgartja ugyanis a listavezető, Lisztes Krisztiánt soraiban tudó Werder Brement fogadja. A mérlege jó a sváboknak, míg a Bremen az utóbbi két, Gottlieb-Daimler-stadionbeli eredménnyel lenne elégedett (0-0, 0-1). Hinkel sérülése miatt Zivkovic lesz a jobbhátvéd, de a hírek szerint Magath gondolkodik azon, hogy a rossz passzban lévő Kuranyit is pihentesse, ezzel megnyílhat az út Szabics szereplése előtt. A Brémában Ümit Davala sérült, Lisztes kezdő.

Az észak-német csapatban amúgy akad probléma, de csak a jövőre nézve: Aílton, Krstajic és Lisztes után újabb klasszist veszíthet a csapat. Német lapértesülés szerint a francia irányító, Johan Micoud ugyanis nem kíván tárgyalni jövőre lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A Kicker úgy tudja, hogy a 16-szoros válogatott középpályásnak több kérője is akad, főleg az angol Premiershipből. Klaus Allofs, a Werder menedzsere ennek ellenére cáfolta a Micoud távozásáról szóló híreket.

Így vagy úgy, a Bayern München számára jól végződhet a hét vége, feltéve, ha a bajorok legyőzik a Mönchengladbach együttesét. Brémai siker esetén ugyanis meglépne a csapat a Stuttgart elől, VfB-győzelemmel pedig üldözhetné a Brémát...

Márpedig nagy esély van a győzelemre, ezt mondhatja a Hitzfeld-csapat hazai veretlensége és a vendégek gyatra idegenbeli mérlege is. Az eddigi 36 párharc közül mindössze egyszer tudott nyerni a 'Gladbach az Olimpiai-stadionban, még 1995-ben 2-1-re. Rubén, Korell és Kirch sérült, a Bayernben Robert Kovac, Demichelis, Scholl, Zickler és Deisler marad ki.

Közelebb lopózhat az élmezőnyhöz a Leverkusen, amely a Herthát fogadja, s mivel hasonlóan jó hazai mérleggel bír a berliniekkel szemben, esélyes is a három pont megszerzésére. A Herthát ráadásul a sors is sújtja, az eltiltott Friedrich mellett Van Burik, Niko Kovac, Goor, Reina, Hartmann, illetve Marx is harcképtelen.