Vágólapra másolva!
Skóciában a szezon harmadik Old Firm derbijén a megszokott eredmény született, ismét a Celtic nyert, és ezzel szinte biztossá vált az aranyérme. A franciáknál a PSG kiszállni látszik az aranyért folytatott küzdelemből, Oroszországban azonban még csak a pontvadászat elején járnak, és egyelőre a mezőny nagyon együtt van.

Ha valakinek bármilyen kétsége lett volna afelől, hogy az idei bajnokságot a Celtic fogja nyerni Skóciában, az a hét végén végleg megbizonyosodhatott a dologról, hiszen a Kelták ismét legyőzték legnagyobb és egyetlen riválisukat, a Rangerst - a szezon során immár negyedszer.

Az idényben a két gárda eddig két bajnoki és egy kupameccset játszott egymással, mindegyiken a zöld-fehérek diadalmaskodtak, és a sorozat most sem szakadt meg. Pedig a színhely a Rangers otthona, az Ibrox Park volt, és a Celtic játékosainak a lábaiban benne volt a hétközi, Barcelona elleni UEFA-kupa mérkőzés.

Ennek ellenére Martin O'Neill csak egy helyen változtatott a katalánok elleni csapaton, a védelemben Jackie McNamara helyét Bobo Baldé foglalta el. A másik oldalon Frank de Boer csak kispadon kapott helyet, az ő posztján az ausztrál Craig Moore kezdett. A Rangers mestere, Alex McLeish a meccs előtt felhívta focistái figyelmét arra, hogy a Celticnek különösen veszélyesek a pontrúgásai, ám a vendégek ennek ellenére egy szabadrúgás nyomán szereztek vezetést: az angol válogatottba frissen behívót kapott Alan Thompson beívelését Henrik Larsson fejelte a hálóba.

Ezt követően a Rangers percei jöttek, ám a barcelonai kupameccs hőse, a fiatal kapus, David Marshall gyors egymásutánban két pazar védést is bemutatott, így az eredmény nem változott. A második félidő elején aztán jött a második Celtic-gól: a Pearson lövése nyomán kipattanó labdát Alan Thompson továbbította a hálóba. A hazaiak reményei kevéssel a lefújás előtt ugyan még visszajöttek, hiszen a Rangers Thompsonja, Steven is betalált, de ez csak arra volt jó, hogy a különbség egy gólra csökkenjen.

A Celtic a győzelmével immár 19 pontosra növelte előnyét a tabellán, és mivel már csak nyolc forduló van hátra, így nem túlzás kijelenteni: a Katolikusok aligha veszíthetik el az aranyérmet. A Rangers egyetlen szerencséje, hogy mögötte szintén szakadéknyi különbség található, a Hearts 15 ponttal van lemaradva a glasgow-iak mögött.