Vágólapra másolva!
A hétvége legnagyobb rangadója ezúttal egy kupameccs lesz, Angliában ugyanis a múlt heti döntetlenre végződő bajnoki után az FA-kupa elődöntőjében feszül egymásnak az Arsenal és a Manchester United. Olaszországban az Inter-Juve meccs okozhatja a legtöbb izgalmat, míg a német és a spanyol pontvadászatban könnyebb forduló vár az éllovasokra.

Háromnaposra nyújtott, mégis foghíjas fordulót játszanak szombattól hétfőig a Premiership csapatai. A teljesség hiányának oka: szombaton illetve vasárnap bonyolítják le az FA-kupa elődöntőit, így a Manchester United-Charlton, valamint a Portsmouth-Arsenal összecsapást későbbi időpontra halasztották, mivel a két szupercsapat a döntőbe jutásért csap össze a világ legpatinásabb kupasorozatában.

Az előzetes terveknek megfelelően sorra kerülő mérkőzések között ezúttal igazi rangadót nem találunk, ennek ellenére jó néhány izgalmas mérkőzésre van kilátás. A két legfontosabb "témakör", ami meghatározza a 31. fordulót: a BL-selejtezőt érő negyedik helyért folyó csatározások, valamint a kiesés elkerülésért folytatott mind elkeseredettebb küzdelem.

Az első három hely sorsa már eldőlt, a kérdés csak az, hogy milyen sorrendben végez a dobogón az Arsenal, Chelsea, MU trió (ezen belül nagy valószínűséggel az Ágyúsoké lesz a bajnoki cím, míg a másik londoni csapat a manchesteriekkel kell, hogy megküzdjön a második helyért).

A negyedik helyezett kiléte viszont teljesen megjósolhatatlan: jelenleg öt csapat pályázik reális eséllyel a legjobb, dobogót követő pozícióra, ezen kívül még újabb öt gárda szurkolói álmodozhatnak, hogy egy esetleges mindent elképzelést felülmúló győzelmi sorozattal az ő csapatuk játszhat BL-selejtezőt.

A nemzetközi porondra - azon belül a BL-be - vágyók közül a Birmingham City a Fulham vendége lesz, míg a Newcastle az Evertont fogadja. A negyedik helyet jelenleg bitorló Liverpool hazai pályán, a kiesés elől menekülő Blackburn ellen őrizheti meg pozícióját.

Minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerülhet a szezon negatív meglepetéscsapata, a Manchester City, amennyiben nem tud pontot szerezni - sőt, inkább győzni - Birminghamben, az Aston Villa vendégeként. A feladat nem könnyű: David O'Leary bordó-kékjei a pocsék szezonkezdet után már a közvetlen élmezőnyben száguldanak, és amennyiben nincs a két fordulóval ezelőtti igencsak meglepő hazai vereség a Blackburntől, akkor a Liverpoollal azonos pontszámmal állnának Vasselék.

A forduló zárómérkőzését az Elland Roadon rendezik, ahol a Leeds igazi kiesési rangadón, valódi hatpontos összecsapáson fogadja a Leicestert.

[origo]