Vágólapra másolva!
Egy forduló ugyan még hátravan a labdarúgó Arany Ászok Liga alapszakaszából, ám ettől függetlenül kialakult az alsó- és felsőház mezőnye, így az eredetileg tervezett csütörtök helyett már kedden 11.30 órakor sor kerül a rájátszás sorsolására. Az MTK sok sérülttel készül a szerdai fordulóra, Pintér Attila a Sopronnak kölcsönadott Huszti Szabolcsot visszavárja a Fradiba.

A hétvége előtt még négy csapat, az Újpest, a Matáv-Sopron, a Pécsi MFC és Videoton FCF pályázott eséllyel a felsőház két kiadó helyére. Mivel előbbi két együttes nyert, míg a baranyaiak csak döntetlent értek el, a fehérváriak pedig éppen Sopronban szenvedtek kiütéses, 5-0-s vereséget, így minden kérdés eldőlt a szerdai 22. forduló előtt.

A hatodik Sopron csak három ponttal előzi meg a Pécset, s azonos pontszám esetén először az egymás ellen megszerzett pontok rangsorolnak, ám mindkét csapat legyőzte a másikat hazai pályán, így ez nem dönt. Másodszor a több győzelmet veszik figyelembe, Dajka László csapata nyolcszor diadalmaskodott, míg a Pécs csak hatszor, így a soproniak már biztosan az első hat helyért harcolhatnak a folytatásban.

A felsőház csapatai:
Ferencvárosi TC, MTK Hungária, Balaton FC, Debreceni VSC-MegaForce, Újpest FC, Matáv-Sopron.

Az alsóház csapatai:
Pécsi MFC, Videoton FCF, ETO FC Győr, Békéscsabai EFC, Zalaegerszegi TE, Lombard FC Haladás.

A rájátszásban minden csapat kétszer találkozik a másikkal.

(MTI)