Vágólapra másolva!
A ma esti BL-negyeddöntők visszavágói előtt még mind a négy csapat reménykedik a továbbjutásban. Az angolok csatájában bár az Arsenal van előnyösebb helyzetben, a Chelsea elszántan várja a meccset, míg a Monaco-Real Madrid párharcban a franciák optimistán, a spanyolok óvatosan nyilatkoznak.

Jimmy Floyd Hasselbaink, a Chelsea csatára elég harciasan várja az Arsenal elleni londoni összecsapást: "Az Arsenalnak csak szerencséje volt eddig, de készen állunk, hogy véget vessünk a sorozatuknak "- utalt a holland csatár arra a tényre, hogy az Ágyúsok az elmúlt 17 mérkőzésen veretlenek maradtak a város vetélytárs ellen. "Mindannyian tudjuk, miről szól a mai meccs, és a többiek szemében látom az elszántságot, mindenki hisz abban, hogy mi fogunk továbbjutni."

A másik oldalon Edu arról beszélt, hogy ebben a szezonban lépten-nyomon a Chelsea próbálja meggátolni őket a nagy sikerek elérésében: "Úgy tűnik, hogy idén az a sorsunk, hogy szinte minden héten a Kékek ellen kell pályára lépni. Bár mostanság nagyon kijött a lépés ellenük (a bajnokságban és az FA-kupában összesen három 2-1-es Arsenal győzelem született az idényben), nem árt vigyázni velük. A játékosállományuk kiváló, és az elszántságuk láttán biztos, hogy óriási csata várható."

A másik párharcban a Monaco kétgólos hátrányt próbál otthonában ledolgozni a Real Madrid ellen. A hercegségbeliek középpályása, Edouard Cissé nem tart a sztároktól: "Izgalmas kihívás, hogy olyan csillagok ellen küzdhetünk, mint Figo, Zidane vagy Raul. Azonban tudjuk, hogy kell gólt rúgni, és biztos vagyok benne, hogy betalálunk a Madrid kapujába. Különösen a pontrúgásaink veszélyesek, meg is gyűlt vele a spanyolok baja két hete".

A királyi gárda soraiban Helguera sérülése miatt helyet kaphat a fiatal Meija, aki tisztában van vele, hogy a Realnál inkább a támadójáték dominál: "Sajnos a védelem a kritikus pontja a csapatnak, és nagyon ritkán tudjuk kihúzni a találkozókat kapott gól nélkül. Éppen ezért koncentráltan és okosan kell futballoznunk ma este, és akkor elegendő lesz a kétgólos előnyünk."