Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga alapszakaszának 22., utolsó fordulójában a Ferencváros 1-0-ra győzött a Haladás otthonában, s ezzel az élről várhatja a rájátszást. Az MTK hazai pályán kikapott az Újpesttől, s így a Pécs ellen 2-0-ra diadalmaskodó Balaton feljött a második helyre. Egervári Sándor csapatát végül még a Debrecen is megelőzte - a Loki 5-1-re győzött Győrben, Bajzát és Halmosi is duplázott. A Békéscsaba-Sopron (3-3) és a Videoton-Zalaegerszeg (2-2) mérkőzés egyaránt sok gólt és pontosztozkodást hozott.

Bundagyanú árnyékolja be a szerdai fordulót

Arany Ászok Liga, 22. forduló:
Békéscsabai Előre FC - Matáv-Sopron 3-3 (2-1)
Békéscsaba, 1500 néző
vezette: Solymosi
Békéscsaba: Simunic - Schindler, Bánföldi, Udvari, Bujáki (Brlázs, 83.) - Szeverényi (Retek, 91.), Simon, Kovács B., Vincze Z. - Tóth Gy. (Hoffmann, 52.), Javrujan.
Sopron: Hajdu - Grósz (Sira, 46.), Lambulic, Hanák, Vasas - Pintér (Balaskó, 30.), Bagoly, Fehér Z. - Cseke (Horváth A., 69.), Muzslay, Huszti.
gól: Szeverényi (14.), Kovács B. (32., 83., a másodikat 11-esből), illetve Vasas (16., 73.), Balaskó (48.)
piros lap: Sira (74.)
sárga lap: Bánföldi (18.), illetve Horváth A. (90.)

14. perc: Egy jobb oldali szögletet követően Szeverényi 11 méterről úgy talált a kapuba, hogy a labda a jobb kapufa tövéről vágódott a hálóba (1-0).

16. perc: 22 méterre a békéscsabai kaputól szabadrúgáshoz jutott a Sopron. Vasas erős, csavart lövése a kapu bal oldalában kötött ki (1-1).

32. perc: Ezúttal jobb oldalról lőtt be szögletet Vincze Z., labdája a védők között utat talált Kovács Bélához. A békéscsabai középpályás 6 méterről, laposan lőtt a kapuba (2-1).

48. perc: Cseke lövését Simunic kiütötte Balaskó elé, aki közelről a léc alá bombázott (2-2).

73. perc: Muzslay bólintott Vasas elé, aki 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt (2-3).

74. perc: Sira megütötte Bujákit, ezért a játékvezető kiállította.

83. perc: A kifutó Hajdu elütötte Hoffmannt a 16-oson belül, a bíró 11-es ítélt. A büntetőt Kovács B. a kapu bal sarkába bombázta (3-3).

Negyedórás puhatolódzás után iramot váltott mindkét csapat, így a folytatásban nemcsak látványos góloknak, hanem jónéhány tetszetős támadásnak is tapsolhatott a gyér számú közönség. A második játékrészben is nagyon harcosan küzdöttek a felek, látszott, hogy mindkét gárda a győzelemre tör. A soproniak vezető gólja után a magáról megfeledkezett Sira nehéz helyzetbe hozta a vendégeket, amit a békéscsabaiak, ha 11-esből is, de kihasználtak.

(MTI)