Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona hivatalosan bejelentkezett Ruud van Nistelrooyért, a Manchester United holland válogatott labdarúgójáért.

Joan Laporta, a katalán klub elnöke találkozott Rodger Linse menedzserrel, aki azonban "őrültségnek" nevezte a vásárlási szándékot. Ügyfele - aki iránt a Real Madrid és a Chelsea is érdeklődött - ugyanis januárban 2008-ig meghosszabbította szerződését a szigetországiakkal. Az öt évre szóló megállapodás heti 90 ezer fontot garantál a 2001-ben a PSV-től érkezett csatárfenoménnak. "Csak akkor kezdhetnék tárgyalni a spanyolokkal, ha engedélyt kapnék erre jelenlegi klubjától. Erről azonban nincs szó egyelőre" - mondta Linse.

Kedd délután az érintett is megszólalt, őrült pletykának minősítve a barcelonai szerződésről szóló hírt. "Jól érzem magam a Manchester Unitednél! Nemrég hosszabbítottam meg kontraktusomat, hosszú időre köteleztem el magam. Örülök, hogy ennél a csapatnál vagyok, már csak azért is, mert a szurkolók fantasztikusak" - szögezte le Ruud van Nistelrooy. David Gill, a Mancheter United főigazgatója lényegre törően fogalmazta meg álláspontját: "Ruud nem eladó!"

A barcelonai Sport című lap értesülése szerint az egyesület rekordot jelentő 77 millió dollárt kínál a 27 éves klasszisért, az eddigi átigazolási csúcs a Real által Zinédine Zidane-ért kifizetett 65 millió volt 2001 júliusában. A Barca világhírű támadót keres a következő idényre, s eddig David Trezeguet, a Juventus francia gólzsákja volt az első számú jelölt.

A Manchester United kedden délután szóvivőjén keresztül reagált a spanyol sajtó értesülésére, s elképzelhetetlennek tartja Van Nistelrooy távozását. "Egyszerűen képtelenség a felvetés. Miért követtünk volna el mindent a szerződés meghosszabbításáért, ha most azonnal eladnánk őt?" - mondta az MU szóvivője.

A klub cáfolata ellenére azonban még korántsem biztos, hogy a holland sztár marad az Old Traffordon. Két évvel ezelőtt David Beckham is meghosszabbította szerződését az MU-val, tavaly mégis a Real Madridhoz került...