Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros és a másodosztály listavezetője, a Budapest Honvéd jutott be a Magyar Kupa fináléjába. A zöld-fehérek a Gera-Tököli duónak köszönhetően verték 2-1-re a Vasast, míg a Honvéd Drobnjak duplájával fordított a ZTE ellen.

Magyar Kupa, elődöntő
Bp. Vasas - FTC 1-2 (0-2)
Illovszky-stadion, 7000 néző
vezette: Szabó Zs.
Bp. Vasas: Bíró - Molnár Z., Győri, Plókai, Tóth A., Gaál - Füzi K. (Bárányos, 46.), Vass, Nagy L. (Bardi, 58.) - Schultz - Weitner
FTC: Szűcs L. - Bognár Zs., Botis, Vukmir - Kriston (Balog, 29.), Somorjai, Lipcsei, Kiss Gy. - Gera, Penksa (Sowunmi, 64.), Tököli
gól: Bárányos (57.), illetve Gera (36.), Tököli (41.)

5. perc: Lipcsei szögletére Gera érkezett kitűnő ütemben, és hét méterről a kapu közepébe fejelte a labdát (0-1).

41. perc: Kiss indításával Vukmir iramodott meg, majd Tökölihez ívelt, aki nagyon szép mozdulattal emelt a kapus fölött a hálóba (0-2).

56. perc: Weitner a jobb oldalon néhány csellel tisztára játszotta magát, a kapu elé ívelt, ahol Bárányos öt méterről a hálóba helyezett (1-2).

Az első félidőben fölényben játszott az NB I listavezetője, és megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz. Szünet után a Vasas feljavult, sikerült hamar szépítenie, és lelkes játékkal megnehezítette a Ferencváros dolgát. A döntőre május 5-én, Zalaegerszegen kerül sor.

Magyar Kupa, elődöntő
Bp. Honvéd - Zalaegerszegi TE 2-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 4500 néző
vezette: Sápi
Bp. Honvéd: Molnár L. - Bábik, Budovinszky, Vámosi, Horky - Dobos, Vadócz, Borgulya, (Drobnjak, 46.) Vén - Kozarek (Hamar, 84.), Horváth P.
ZTE: Bardi - Kocsárdi, Sebők V., Balog Cs., Szamosi - Nagy L. (Gyánó, 46.), Molnár B., Ljubojevics (Vincze O., 55.), Koplárovics - Sebők J., Waltner
gól: Drobnjak (50., 87.), illetve Koplárovics (35.)

35. perc: Koplárovics indult meg a labdával, majd 19 m-ről a jobb felső sarokba lőtt (0-1).

50. perc: Vén jobb oldali középreadása után nem tudtak felszabadítani a vendég védők, a lecsorgó labdát Drobnjak 10 m-ről a jobb felső sarokba bombázta (1-1).

87. perc: Vén jobb oldali szögletét követően Drobnjak csúsztatott a jobb felső sarokba (2-1).

Az első negyedórában a vendégek többet birtokolták a labdát, ez két kihagyott helyzetben nyilvánult meg. Aztán a kispestiek ritmust váltottak, és mezőnyfölénybe kerültek, de gólt ők sem szereztek, sőt Koplárovics révén váratlanul a Zalaegerszeg jutott előnyhöz.

A második félidőben a hazai együttes nagyon hamar egyenlített, s a folytatásban is irányította a mérkőzést, de csak Drobnjak újabb találata után nyugodhatot meg. A Honvéd megérdemelten jutott a fináléba.

MK-elődöntőben a Honvéd/sport/magyarfoci/20040317mkelodontos.htmlhtml