Vágólapra másolva!
Csütörtökön tíz órakor nyitottak a Puskás Ferenc-stadion pénztárai, ám kora délutánra szinte az összes belépő elfogyott - igaz, a Magyarország-Brazília mérkőzés jegyeinek csak egy részét árusították az aréna pénztáraiban, hiszen többek között az IBUSZ-irodákban is lehetett tikettekhez jutni. Az építésügyi hatóság szerdán engedélyezte a stadion felső karéjának alsó szektorainak a megnyitását, s oda jövő héttől kezdik árusítani a belépőjegyeket.

Már jóval tíz óra előtt kígyózó sorok álltak a Puskás Ferenc-stadion pénztárai előtt, s kora délutánra szinte az összes belépő elfogyott az április 28-án rendezendő Magyarország-Brazília mérkőzésre. Igaz, a jegyek csak egy része került ezen a helyen értékesítésre, hiszen az IBUSZ-irodákban is hozzá lehet jutni a belépőkhöz, továbbá a VIP-vendégek és a klubok részére az MLSZ is lefoglalt jópár jegyet.

Ráadásul egyelőre csupán a stadion alsó szektoraiba adtak el belépőket, mivel az építésügyi hatóság csak szerdán adta áldását a felső karéj alsó szektorainak megnyitására, így oda a belépők csak a jövő héten kerülnek ki a nyomdából. A jegyek a hírek szerint 3500, 6500 és 8500 forintos áron kerülnek forgalomba.

Az MTI információi szerint már csak az Oktogonon található IBUSZ-irodában kapható a Puskás-stadion alsó karéjába szóló 6500 forintos jegy. A helyszínen és vidéken az árusítás első napján elfogytak a belépők. Az Oktogonon még több száz jegy vár gazdára.

A tervek szerint a Puskás-stadion pénztárai hétfőn tíz órától délután hatig tartanak nyitva. A megmaradt 17 ezer belépőt feltehetően órák alatt elkapkodják, azaz minden bizonnyal már tíz nappal a várva várt találkozó előtt ki lehet tenni a megtelt táblát az aréna pénztárainál.

Bánki József

[origo]