Vágólapra másolva!
Van miből válogatnia a futball szerelmeseinek a hétvégén, ugyanis kiváló párosítások jöttek össze: Atletico-Real, Dortmund-Bayern, Parma-Juventus, hogy csak a legnagyobb rangadókat említsük, de Angliában is nagy meccsek várhatók, elsősorban a nemzetközi kupás helyekért.

A hétvége rangadójának a fővárosi csapatok összecsapása ígérkezik, ahol a mostanság nehéz napokat élő Real Madrid az Atletico vendége lesz. A címvédő Real a héten a La Manga nevű üdülőhelyre vonult a szurkolók és az újságírók elöl, de a gondok ellenére Raul elmondása szerint nagyon együtt van a csapat.

Az Atletico visszavágásra készül, hiszen az ősszel 2-0-s vereséget szenvedett az ősi ellenségtől, ráadásul utoljára az 1998-99-es szezonban győzött a Vicente Calderón-stadionban Manzano csapata, amelyből hiányozni fog a múlt héten kiállított Torres. A piros-fehérek nagy harcban vannak a Bilbaóval és az Osasunával az UEFA-kupás helyekért, így nemcsak a presztízs miatt fontos számukra a rangadó.

A Valencia-Real Sociedad találkozó a tavalyi szezonban két élcsapat csatájának számított, idén azonban csak a középmezőny alján "vitézkednek" a baszkok, papíron tehát győzelemre számíthat a Mestalla népe. Aimar és Sissoko visszatért a listavezető soraiba, így csak Curro Torres és Fabio Aurelio hiányzik majd az alapcsapatból.

A harmadik helyezett Deportivo a Valladolidot fogadja, és Luque nyilatkozata alapján a galíciaiak inkább már a szerdai Porto elleni BL-elődöntőre gondolnak, ettől még valószínűleg odateszik majd magukat a veszélyes zónától menekülő lila-fehérek ellen.

A Barcelona hét közben csak döntetlenezett a Betis pályáján, igaz előbb Víctor Valdest, majd Gerrardot állította ki a bíró, így akár értékesnek is tűnhet az egy pont. A kapus piros lapja ellen fellebezett a katalán klub, ugyanis szerintük hibázott a játékvezető, kérdés, hogy miként dönt a fegyelmi bizottság. Puyol ellenben ott lesz a Barca hátvédsorában, a brazil Motta viszont combsérülése miatt a lelátóra kényszerül.

A nagycsapatok mérkőzései mellett az Albacete-Celta Vigo kiesési rangadóra érdemes figyelni, a vigóiak ugyanis egy esetleges zakó esetén elkezdhetnek barátkozni a másodosztály gondolatával.