Vágólapra másolva!
Enrique Sobrino spanyol vállalkozó eladná  David Beckhamet, Luis Figót és Roberto Carlost, ha megnyerné a Real Madrid nyári elnökválasztását.

Sobrino, aki leváltaná Florentino Pérez jelenlegi elnököt, Beckhamről így nyilatkozott: "Beckhamnek meg kell változnia. Elnökként nem marasztalnám, és meghallgatnám az érdeklődő csapatok ajánlatait." A vállalkozó úgy érzi, hogy az angol futballista, akinek többet foglalkoznak magánéletével, mint a pályán nyújtott teljesítményével, túl sok időt tölt Madridtól távol. Ez akár jelzés is lehet a Chelsea felé, mely nemrég 25 millió fontot ajánlott a szőke középpályásért.

Nemcsak Beckhamet rakná ki Sobrino, de Figónak és Roberto Carlosnak sem lenne maradása, ha az öntudatos ellenzéki járna sikerrel a választáson. Ráadásul nem kisebb nevet dobott be nyári igazolásként, mint az ősi rivális Barcelonánál villogó Ronaldinhót. Pérez már eljátszotta a "happoljuk el a gyűlölt ellenség sztárját" akciót, amikor 2000-ben Figót a klubhoz csábította, akkoriban sokan támadták ezért nemcsak az árulónak tartott portugált, de a nagyravágyó elnököt is.

Sobrinót ez sem zavarja, és a közelgő választásokkal kapcsolatban is egyre magabiztosabb: "Egyre valószínűbbnek látszik, hogy képviseljük magunkat a szavazáson, függetlenül attól, hogy mi lesz a bajnokság vége." Sobrino, aki tíz éve pártoló tagja a klubnak, hónapok óta arra készült, hogy létrehozzon egy ellenzéki csoportot, amely majd jelöltet ad az elnökválasztásra.

A végső lökést az Osasuna elleni Bernabéu-stadionban elszenvedett 0-3-s vereség adta meg, így megalakult egy 18 fős szervezet, amely az ország minden pontjáról érkező madridistákat tömöríti. Arra a felvetésre, hogy miért engedné el a csapat néhány klasszisát, az volt a válasza, hogy néhányan nem tettek meg mindent a csapatért. Roberto Carlost sem kérlelné, szerinte ha a brazil bombázó élete szerződését akarja megkötni, akkor Madridban rossz helyen jár.

Hangzatos ígéretekből tehát nincs hiány, kérdés, hogy ez mire elég, mindenesetre a statisztika Pérez mellett szól, hiszen az előző két elnököt, Ramon Mendozát és Lorenzo Sanzot is újraválasztották az első megbízatás lejárta után.