Vágólapra másolva!
Két nappal azután, hogy az 1860 München labdarúgócsapatának vezetősége menesztette Falko Götz edzőt, máris kinevezték utódját. A kispadra az egykori holland klasszis, a 1988-ban Európa-bajnoki címet szerző Gerald Vanenburg ül le.

A középályás 1998 és 2000 között 43 Bundesliga-találkozón lépett pályára, majd pályafutása befejezése után rövid ideig pályaedzőként tevékenykedett a kékek mellett. Hétfőig a holland PSV Eindhoven ifjúsági csapatát irányította. "Felhívtak a klubtól, és a segítségemet kérték. Játékosként csodás időt töltöttem a csapatban, s terveztem is, hogy egyszer majd visszatérek. Egyelőre öt mérkőzésem van, hogy benntartsam a csapatot az élvonalban" - nyilatkozta Vanenburg.

Az 1860 München jelenleg a 15. helyen áll a bajnokságban, mindössze egy ponttal előzi meg a mögötte álló, már kieső pozícióban lévő Herthát. Vanburg helyzete nem könnyű, az együttes ugyanis sorozatban a Bayern Münchennel (idegenben), a Bayer Leverkusennel (otthon), a Hansa Rostockkal (idegenben), a Herthával (otthon) játszik, míg a szezont a Mönchengladbach vendégeként zárja.