Vágólapra másolva!
Kedden este egyértelműen Didier Deschamps nyerte az edzők csatáját a Monaco-Chelsea labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőn, kollégája, Claudio Ranieri nem is menti fel magát a 3-1-es hazai sikert hozó első felvonás után. Úgy véli, hogy a rosszul sikerült cserék miatt kaptak két gólt a hajrában, az 53. perctől emberhátrányban játszó franciáktól.

Az olasz tréner szerint a találkozó utolsó harmadára végrehajtott változtatások megtörték a Chelsea ritmusát. "Nyerni akartunk, ehhez újabb csatárra volt szükségünk. Az utolsó negyedórára azonban megbomlott az egységünk, de ez nem a játékosaim hibája. Én rontottam el" - szögezte le Ranieri.

A kudarc egyik következményeként az angol sajtó szerdán ismét elővette az elmúlt hetekben megszokott témát, vagyis az olasz szakember menesztését. Értesülések szerint Ranierit a másik BL-elődöntőben érdekelt FC Porto vezetőedzője, José Mourinho váltja, állítólag már tárgyalások is kezdődtek az ügyben.

Ranieri helyzetét az sem könnyíti, hogy az Arsenal elleni BL-negyeddöntőt követően visszaesett a csapat formája, három bajnokin mindössze két pontot szerzett, s kedden este a II. Lajos-stadionban is látványosan zuhant össze az utolsó negyedórára. "A visszavágón csak az segít rajtunk, ha csúcsformában futballozunk. Jelenleg mindössze 20 százalék az esélyünk a fináléra" - hűtötte le a londoni klub szurkolóit Ranieri.

A Monaco a 17. percben a horvát válogatott Dado Prso fejesével jutott előnyhöz, erre még válaszolt a 22. percben Hernan Crespo. "Mérgesek és csalódottak vagyunk a vereség miatt. Lehet, hogy saját stadionunkban még meg tudjuk fordítani a helyzetet. Mindenki tudja, hogy mostantól csak a visszavágóval foglalkozhatunk" - szögezte le az argentin támadó.

Desailly-t eltilthatják

Az UEFA vizsgálatot indít Marcel Desailly, az angol csapat hátvédje ugyanis megütötte Fernando Morientest. Az összecsapás játékvezetője, Urs Meier nem vette észre az esetet, de könnyen elképzelhető, hogy Desailly-t a videofelvételek alapján eltiltják. Zikoszt az 53. percben egy hasonló esetért viszont kiállították.



A játékosként világ- és Európa-bajnok szakember hozzátette: Fernando Morientes ismét bizonyította klasszisát, a Real Madrid után a Chelsea ellen is parádésan használta ki lehetőségét. "A klasszisok mindig akkor villannak, amikor a legnagyobb szükség van erre. Fernando újra a megfelelő helyen volt, kiváló megoldást választott gólja előtt."

A BL góllövőlistáját a már nyolcszor eredményes Morientes vezeti Prso (7) előtt. A visszavágót május 5-én játsszák a Stamford Bridge-en.