Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli első félidő után 3-2-es győzelmet aratott Japán ellen a zalaegerszegi barátságos mérkőzésen. Lothar Matthäus szövetségi kapitány együttese már 2-0-ra vezetett, de a vendégek két perc leforgása alatt egyenlíteni tudtak. A végeredményt az újonc Huszti Szabolcs állította be a 92. percben értékesített 11-essel.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország - Japán 3-2 (0-0)
Zalaegerszeg, 5000 néző
vezette: Edo Trivkovic (horvát)
Magyarország: Szűcs - Juhász R., Molnár B. (Kuttor, 46.), Stark (Farkas B., 46.) - Simek (Kiss Z., 61.), Lipcsei, Tóth B., Huszti - Gera (Dvéri, 46.) - Tóth M. (Torghelle, 82.), Sebők J. (Hercegfalvi, 46.).
Japán: Narazaki - Csano, Cuboi, Tanaka, Santos - Endo, Fukunisi (Miura, 61.), Fudzsita (Motojama, 71.), Nisi, (Kadzsi, 61.) - Kubo, Tamada.
gól: Kuttor (53.), Juhász (67.), Huszti (92., 11-esből) illetve Tamada (75.), Kubo (77.)
sárga lap: Simek (11.), Lipcsei (85.), Kuttor (90.)

12. perc: Huszti jobb oldali, élesen és veszélyesen belőtt szabadrúgását a japán kapus szerencsével mentette.

25. perc: Santos jobb oldali, 19 méteres csavart szabadrúgása a jobb kapufa tövéről pattant az alapvonalon túlra.

44. perc: Santos bal oldali beadását Kubo szerezte meg, egy csel után középről, 17 méterről lőtt, Szűcs bravúrral ütötte ki a labdát.

53. perc: Dvéri bal oldali ravasz szabadrúgását a rövid saroknál érkező Kuttor 3 méterről a vetődő kapus mellett a bal sarokba pörgette (1-0).

67. perc: Huszti bal oldali szabadrúgását a remekül berobbanó Juhász 7 méterről fejelte a léc alá (2-0).

70. perc: Miura 23 méteres bal oldali szabadrúgását Szűcs szépen ütötte szögletre.

75. perc: egy gyors japán kontra végén Miura passza után a kétségbeesetten menteni igyekvő Kuttor nem érte el a labdát, s Tamada 14 méterről a hálóba lőtt (2-1).

77. perc: egy hosszúnak tűnő japán átadásra rosszul mozdult ki Szűcs, s Kubo 13 méterről, könnyedén passzolt az üres kapuba (2-2).

91. perc: Huszti balról Torghelléhez emelt, akit fellöktek a 16-oson belül. A büntetőt Huszti a kapu bal oldalába vágta (3-2).

Unalmas és szinte teljesen eseménytelen játékot hozott az első félidő. Az idegenlégiósait nélkülöző két együttes a mezőnyben birkózott, különösebb ötlet nélkül. A magyar válogatott egyszer sem okozott zavart az ellenfél kapuja előtt, a japánok is csak kétszer, de kis szerencsével megszerezhették volna a vezetést.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány négy helyen változtatott a szünetben, s ez kedvezően hatott a magyar csapat játékára. A technikás Dvéri jól osztogatott a középpályán, az ő ravasz szabadrúgása után született az első gól. Ettől magabiztosabb lett a hazai gárda, s a félidő közepén megérdemelten növelte előnyét. Ekkor úgy tűnt, hogy a folytatás már izgalommentes lesz, de egy kétperces rövidzárlat két japán gólt hozott. Ettől fellelkesedett a Zico-csapat, s a győzelmet is megszerezhette volna. A hajrában egy büntetőből rúgott góllal mégis felülkerekedett a magyar gárda, némi szerencsével. Lothar Matthäus vezetésével először nyert hazai pályán a válogatott.