Vágólapra másolva!
David Beckham üzleti partnerei (a Vodafone, a Marks and Spencer, az Adidas és a Pepsi marketingtevékenységét jelentős részben az angol csillag köré építi) a játékos hazatéréséről tárgyalnak egy londoni klubbal, írja a Daily Telegraph. A játékos családjától származó információk szerint már bizonyos, hogy a "Spice Boy" egyévi madridi tartózkodás után szakít a Reallal, és a nyáron hazatér Angliába. A célállomás nagy valószínűséggel a Chelsea lesz.

Beckham felesége, Victoria nem volt hajlandó férjével együtt letelepedni, házat vásárolni Madridban, annak ellenére, hogy férjének állítólag nőügyei voltak, és emiatt tanácsos lett volna az asszonykának ura közelében tartózkodni. Így hát Beckham szponzorai, akik a labdarúgó hosszú távú üzleti ügyeit is intézik, úgy vélik, elkerülhetetlen a sztár hazatérése.

Beckhamnek hiányzik a családja, ugyanis Brooklyn és Romeo, a két fiú Angliában maradt, ott tanulnak, illetve járnak óvodába.

A két potenciális kérő az Arsenal és a Chelsea, ám előbbi - annak ellenére, hogy a csúcson túljutott svéd Ljungberg helyén sokan el tudnák képzelni Beckhamet - nem valószínű, hogy megveszi a sztárt. Arsene Wengernek 15 millió font áll rendelkezésre a nyári átigazolási szezonban, ám kevéssé valószínű, hogy ezt a pénzt olyasvalakire költi, aki elhomályosítaná a csapat többi - és szakmai szempontból alighanem értékesebb - csillagát.

Így hát marad a Chelsea. Roman Abramovics klubelnöknek megvan a pénze ahhoz, hogy bárkit megvegyen.

Ch. Gáll András