Vágólapra másolva!
Az AC Milan hazai pályán egygólos győzelmet aratott legnagyobb riválisa, az AS Roma felett az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában, s ezzel bebiztosította a klub történetének 17. bajnoki címét.

A piros-feketék Andrij Sevcsenko révén már a második percben betaláltak: Kaká verekedte át magát a védőkön a jobb oldalon, majd középre ívelt, ahol a szabadon hagyott ukrán csatár a tizenegyespontról a kapu jobb oldalába fejelt.

A Roma ötlettelenül játszott, és nem sok vizet zavart Dida kapuja előtt, a Milan részéről viszont Seedorf és Pirlo távolról veszélyeztetett, Sevcsenko pedig még egyszer ziccerbe került a szünet előtt, de nem született újabb gól.

A második félidő rendkívül paprikás hangulatú volt: először a 49. percben forrósodott fel a hangulat, amikor a játékvezető nem adott meg egy büntetőt a vendégeknek, pedig Sevcsenko jól láthatóan kézzel ütött a labdába Francesco Totti szabadrúgását követően. A felbőszült Roma-szurkolók eltalálták egy petárdával Gattusót, aki ápolásra szorult az eset után. A 70. perctől aztán állandóvá vált a fővárosi tábor dobálózása, folyamatosan petárdák és egyéb tárgyak repültek a Milan tizenhatosára, melyek többször el is találták a hazaiak kapusát, a brazil Didát.

A játékvezető, ahelyett, hogy a szabályok szerint idő előtt lefújta volna a mérkőzést, még hét perccel meg is toldotta azt, mivel Didát kétszer ápolni kellett, és a tűzoltóknak is többször pályára kellett lépniük

Ami a játékot illeti, a szünet után más mentalitásban futballoztak a Roma, a játékrész első húsz percében át is vette a játék irányítását, ezután azonban Pelizzoli bravújaira volt szüksége ahhoz, hogy ne kapjon újabb gólt.

Vasárnapi sikerével a Milan négyből négyszer legyőzte a Romát ebben a szezonban, és két fordulóval a Serie A vége előtt történetétek 17. bajnoki bajnoki címét gyűjtötte be.

A bennmaradásért küzdő Perugia saját közönsége előtt nagy meglepetésre legyőzte a címvédő Juventust, így a hazaiaknak még maradt némi esélyük élvonalbeli tagságuk meghosszabbítására, míg a torinóiak biztosan csak a harmadik helyen végeznek a Milan és a Roma mögött.

Ugyancsak váratlan, hogy a Bajnokok Ligája-indulást - pontosabban selejtezőt - érő negyedik helyért küzdő három csapat közül kettő botlott: az Internazionale Leccében kapott ki, a Lazio pedig otthonában nem bírt a Regginával. Az AC Parma viszont biztosan verte a már kiesett sereghajtó Anconát, így lépéselőnybe került két riválisával szemben.

Serie A, 32. forduló:
AC Milan - AS Roma 1-0 (1-0)
gól: Sevcsenko (2.)

Chievo - Modena 2-0 (0-0)
gól:
Sala (66.), Amauri (87.)

Empoli - Bologna 2-0 (1-0)
gól:
Belleri (37.), Vannucchi (71.)

SS Lazio - Reggina 1-1 (1-0)
gól:
Lopez (20.), illetve Cozza (51., 11-esből)

Lecce - Internazionale 2-1 (0-1)
gól:
Tonetto (46.), Bovo (67.), illetve Adriano (34., 11-esből)

AC Parma - Ancona 3-1 (3-1)
gól: Gilardino (6.), Carbone (13.), Bresciano (28.), illetve Bucchi (33.)

Perugia - Juventus 1-0 (0-0)
gól: Ravanelli (47.)
kiállítva: Ferrara (75., Juventus)

Sampdoria - Udinese 1-3 (0-1)
gól: Bazzani (49.), illetve Jankulovski (27.), Pizarro (56., 11-esből), Iaquinta (85.)

Siena - Brescia 0-1 (0-0)
gól:
Brighi (56.)
kiállítva: Juarez (65.), D'Aversa (94.), illetve Matuzalem (84.), Brighi (90.)

[origo]/(MTI)