Vágólapra másolva!
Kedden a Riazor-stadionban a Deportivo La Coruna és a Porto ismét összecsap, a tét a Bajnokok Ligája döntője. A két héttel ezelőtti első mérkőzésen gól nélküli döntetlen született, így egyelőre megjósolhatatlan, hogy ki lesz a párharc győztese.

A két csapat ellentétes módon hangolt a mérkőzésre, a Deportivo hazai pályán verte a Real Madridot, míg a Porto, már bajnokként, kikapott a Rio Ave otthonában. A vendég portugálok háza táján meglepetést okozott, hogy Jose Mourinho Marco Ferreirát és Cesar Peixotót is kihagyta az utazó keretből. A tavalyi UEFA-kupa menetelés hőse, Derlei ellenben visszatér térdsérülése után, így jelentősen megerősödött a csatársor, ami mindenképp jó hír a Sárkányok drukkereinek az odavágó vérszegény támadójátéka után.

A galíciaiak meggyőző játékkal és egy kis szerencsével győzték le a Realt, úgy, hogy Javier Irrureta edző több játékosát is pihentette. A hazaiak a három sárgás Mauro Silva és az előző meccsen kiállított Jorge Andrade kivételével a legjobb összeállításban várhatják az elődöntőt, előbbit várhatóan Sergio, utóbbit Héctor helyettesíti majd. Irrureta fejében már összeállt a kezdőcsapat, mindössze egyetlen kérdőjel van, hogy a csatársorban a Real ellen remeklő Diego Tristan, avagy a BL-ben eddig hat gólt szerző Pandiani kezdjen.

A mérkőzést az olasz Pierluigi Collina vezeti majd. A 44 éves bíró ebben a szezonban mindkét csapatnak egy-egy meccsen fújta a sípot, és mindkét gárda vereséget szenvedett, a Porto otthon kapott ki a Realtól, a Depor pedig idegenben a PSV-től. A fogadóirodák is készülnek az elődöntőre, az angol William Hillnél oddsai például a következők: Deportivo 7-4, Monaco 15-8, Porto 3-1, Chelsea 5-1

Várható kezdőcsapatok:
Deportivo La Coruna: Molina - Manuel Pablo, Naybet, Cesar, Romero - Victor, Duscher, Sergio, Luque - Valerón - Pandiani
FC Porto:Vitor Baia - Paulo Ferreira, Jorge Costa, Carvalho, Nuno Valente - Costinha, Maniche, Mendes, Bosingwa, Deco - McCarthy

[origo]/MTI