Vágólapra másolva!
A monacói 3-1-es vereség után a Chelsea még bízott a Bajnokok Ligája-döntőbe jutásban, és Londonban 44 perc alatt le is dolgozta hátrányát az angol csapat. A franciák azonban még az első félidőben szépítettek, majd a második játékrészben a BL-góllövőlista éllovasa, a spanyol Morientes végül be is biztosította Didier Deschamps együttesének a továbbjutását. Május 26-án a németországi Gelsenkirchenben tehát FC Porto-Monaco fináléra kerül sor.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Chelsea (angol) - Monaco (francia) 2-2 (2-1)
Stamford Bridge, 37 132 néző
vezette: Frisk (svéd)
Chelsea: Cudicini - Melchiot (Johnson, 64.), Gallas, Terry, Bridge - Grönkjaer, Lampard, Geremi (Parker, 69.), J. Cole - Gudjohnsen, Hasselbaink (Crespo, 69.).
Monaco: Roma - Ibarra, Rodriguez, Givet, Evra - Bernardi, E. Cissé, Giuly (Prso, 67.), Squillaci (Plasil, 46.) - Rothen, Morientes (Nonda, 81.).
gól: Grönkjaer (22.), Lampard (44.), illetve Ibarra (47.), Morientes (60.)
sárga lap: Grönkjaer (48.), Cole (64.), Johnson (82.), illetve Evra (40.), Bernardi (48.), Rothen (55.)
továbbjutott: a Monaco, 5-3-as összesítéssel.

Claudio Ranieri teljesen ferforgatta csapatát az odavágóhóz képest, öt poszton is új játékosnak szavazott bizalmat - persze részben kényszerűségből. A tapasztalt Makelele, Desailly francia duó eltiltás miatt hiányzott, így a szintén gall William Gallas került be a védelem tengelyébe, Geremi pedig a középpályán kezdett. Marco Ambrosio kapust az újra fitt Carlo Cudicini váltotta a gólvonalnál, míg a csatársorban Crespo helyére Hasselbaink került be, Joe Cole pedig Scott Parker előtt játszott, amolyan játékmesteri szerepkörben.

A Monaco trénere, Didier Deschamps nem számíthatott eltiltott görög középpályására, Zikoszra, aki az első mérkőzésen piros lapot kapott - a helyét Edouard Cissé foglalta el. A franciák horvát gólzsákja, Dado Prso - aki a BL góllövőlistáján csapattársa, Morintes mögött a második - sérüléssel bajlódik, ezért csak a kispadon készülhetett a bevetésre, őt a védekező felfogású Sébastien Squillaci váltotta a kezdőcsapatban. Jérome Rothen felépült az elődöntőre, így a balszélső visszakerült az együttesbe.

Első félidő

A Chelsea persze azonnal nekirontott a franciáknak, Hasselbaink a 38. másodpercben máris egy 17 méteres lapos lövéssel tesztelte Romát. A 16. percben Geremi 22-ről eresztett meg hatalmas bombát, a kipattanót pedig Cole lőtte csúnyán mellé. Egy percre rá Hasselbaink került ziccerhelyzetbe, de a holland csatár közeli löketét a Monaco kapusa óriási bravúrral védte.

A 22. percben vezetéshez jutott a hazai csapat: a jobbszélen Melchiot labdája Grönkjaerhez került, a dán válogatott középpályás pedig a tizenhatos sarkáról, ballal parádésan csavart a hosszú sarokba (1-0).

Ezután észbe kapott a Monaco, s a 25. minutumban egy jobbról érkező lapos passzra Morientes startolt rá, 10 méteres lövése kissé megpattant Terryn, a labda pedig a kapufán csattant.

Nyolc perccel később majdnem ledolgozta a hátrányt a londoni csapat: Hasselbaink futott el a jobbszélen, tökéletes beívelését Gudjohnsen - Roma rosszul jött ki a kapujából - öt méterről a felső lécre fejelte. Pár pillanattal később Lampard kapott - magasról érkező -ajándéklabdát a francia tizenhatoson belül, s félfordulatból leadott lövését Roma védte szép vetődéssel.

A 31. percben újabb monacói helyzet: Rothen indult meg a balszélen, parádés középreadását a jó ütemben érkező Morientes kaparintotta meg a tizenhatosnál, százszázalékos helyzetbe került, de a bal kapufa mellé gurított.

Újra góllá érett a Chelsea-fölény a 44. percben, mégpedig egy villámgyors támadás végén: a középpálya közepén Melchiot a balösszekötő helyén helyezkedő Gudjohnsent hozta játékba, aki egyből a tizenhatoson belül érkező Lampardhoz passzolt, az angol válogatott játékos pedig 10 méterről egyből a kapuba csavart (2-0).

Abramovics mosolygott, Ranieri önkívületi állapotba került, pedig nem kellett volna... Három perccel később ugyanis Rothen a balszélen - megint csak - lefutotta az egész Chelsea-védelmet, majd egészen az alapvonalról középre ívelt, Morientes 14 méterről egyből kapura fejelt, ívelt fejese a jobb felső felé tartott, a kapus még beleütött a labdába, de Ibarra is, azaz a Monaco-védő kezéről került végül a hálóba a labda (2-1). Három percig továbbjutásra állt a Chelsea...

Második félidő

A játékrész hetedik percében belőhette volna a harmadik - továbbjutást érő - gólt a Chelsea, ám Bridge pontos, bal oldali lapos középreadását Grönkjaer tiszta helyezetben csúnyán fölé lőtte.

Morientes, ha már az első gólt nem neki adták, lőtt egyet a második félidőben - az idei sorozatban már a kilencediket. A spanyol csatár - a 60. percben - óriási lendülettel indult meg a hazai kapu felé, Bernardival pompásan kényszerítőzött, majd 10 méteres, erős lövése Cudicini lábai között jutott be a kapuba közepébe (2-2).

A 85. percben a csereként beállt Psro lódult meg a balösszekötő helyén, majd a tizehatoson belül egy remek csellel becsapta védőjét, ballal a rövid sarok felé lőtt - Cudicini védett.

Teljesen megérdemelten jutott tovább 5-3-es összesítéssel a Monaco, amelynek az ellenfele a május 26-ai, gelsenkircheni fináléban a portugál FC Porto lesz.