Vágólapra másolva!
Bő egy hónappal az Európa-bajnokság előtt, és közel ahhoz, hogy a Real Madrid a bajnoki aranyérmet is elbukja, a nemrégiben az elmúlt ötven év legjobb európai focistájává választott Zinedine Zidane beismerte: öt éve nem volt ilyen rossz formában, mint manapság.

"Másfél hónapja tart ez a hullámvölgy" - nyilatkozta a francia középpályás a Real Madrid szerdai edzése után. "Kétségkívül most élem át a legrosszabb napokat, mióta Madridba szerződtem. Ki kell mondani, nem megy a játék, és azt hiszem, ennek mentális okai vannak. Átéltem én ezt már egyszer a Juventusszal, az 1998-1999-es szezonban, miután megnyertük a világbajnokságot. Azóta nem voltam ilyen rossz formában."

Meg kell hagyni, Zidane nem az egyetlen formán kívüli játékosa a Real Madridnak. Többek között átlag alatti teljesítményt nyújt a csapatkapitány Raúl, és a magánéleti problémáktól nyomott David Beckham is a királyi gárdában, ám a francia irányító az első, aki nyilvánosan beszél a problémákról. "Itt az ideje hogy feltápászkodjunk a padlóról, és számoljanak ránk. Az egész csapat gödörbe került" - mondja.

A önkritika azért nem kezdte ki Zidane optimizmusát, hiszen továbbra is biztos benne, hogy az utolsó két bajnokiját elveszítő, s a Valenciával szemben már négypontos hátrányban lévő Real végül megnyeri a Primera Divisiónt. "Ugyanúgy fog történni, mint tavaly. Kilenc pontot szerzünk az utolsó három meccsen, és megvédjük a bajnoki címet. A rossz forma ellenére biztos vagyok benne, hogy sok mindent nyerek még ezzel a klubbal."