Vágólapra másolva!
A hetekkel ezelőtt még az 1860 Münchennél tevékenykedő Falko Götz lett a kiesés elől menekülő Hertha BSC új trénere, jelentette be Dieter Hoeness, a berliniek menedzsere. Götz két éve, Huub Stevens kinevezése előtt már dolgozott Király Gábor és Dárdai Pál klubjánál.

Götzöt április közepén menesztették a kisebbik müncheni csapattól, ráadásul nem éppen korrekt módon, ugyanis a média képviselői előbb tudták meg az elbocsátását, mint ő. Götz most kétéves szerződést írt alá a Herthával, amely nyártól érvényes, függetlenül attól, hogy a csapat az első vagy a másodosztályban játszik majd.

Hans Meyer, a berliniek jelenlegi edzője így a szezon végéig maradhat a kispadon, és utána ismét a nyugdíjasok életét éli majd, a veterán szakembert ugyanis Hoeness győzte meg, hogy hagyja ott rózsakertjének ápolását és vegye át Stevens helyét. Meyer alatt egyébként jelentős javulást mutatott a Hertha, az eredmények alapján az első tízben lennének Dárdaiék, ha a szezon elején is Meyer edzette volna őket.

Ennek ellenére a fővárosiak nem lélegezhetnek fel, ugyanis 3 fordulóval a zárás előtt mindössze egy ponttal előzik meg a kieső helyen álló 1860 Münchent. Götz előző berlini időszaka kiválóan sikerült, akkor Jürgen Röber helyét vette át beugróként, és 13 mérkőzésen 28 pontot szerzett a csapattal, melyet a negyedik helyre vezetett.