Vágólapra másolva!
A Leicester City hívei a kiesés elleni küzdelemben aligha számítottak arra, hogy csapatuk az angol lapok címoldalára kerül, és a Rókák nem is a váratlan eredményeikkel okoztak szenzációt: március elején ugyanis a spanyolországi edzőtáborozás alatt a csapat több játékosát is szexuális erőszakkal vádolták meg. Az ügy még mindig nem zárult le, a bajnokság azonban hamarosan véget ér, és a Leicester a következő szezont már nem a legjobbak között kezdi majd.

A Rókák a nyáron egyéves kihagyás után kerültek vissza a Premiershipbe, de ezen esztendő alatt sok minden változott a klub háza táján: a legjelentősebb ezek közül a vadonatúj stadion elkészülte volt, így a Leicester City a hazai mérkőzéseit immár nem a Filbert Streeten, hanem a Walkers Stadiumban játssza. A szurkolók körében nemcsak emiatt volt nagy az optimizmus a bennmaradást illetően, hanem azért is, mert úgy érezték: a klub kerete remek turmixa a rutinos, komoly élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékosoknak (akiknek száma a nyári átigazolási szezonban csak tovább nőtt), illetve a fiatal, saját nevelésű tehetségeknek, akik most próbára tehették magukat.

A derűlátás aztán a bajnokság első fordulói után csökkent valamelyest, hiszen gyorsan kiderült, hogy a gárda túl merész álmokat azért nem szőhet, de a fanatikusok így is biztosak voltak benne, hogy ha nagy küzdelemben is, kedvenceik megőrizhetik élvonalbeli tagságukat.

Ősszel volt is egy sikeresebb periódusa a csapatnak, amikor négy egymást követő mérkőzésből hármat megnyert, a negyediken pedig döntetlent játszott az Arsenal FC-vel, és akkor el is hagyta a kiesési zónát, de a lendület hamar elfogyott, és a Leicester City végig ott szerénykedett a tabella alsó traktusában. A szakvezető, Micky Adams tehát joggal érezhette, hogy csapatának némi erősítésre van szüksége, éppen ezért a téli átigazolási időszakban több futballistát is becserkészett.

Az első érkező a Newcastle United görög középhátvédje, Nikosz Dabizasz volt, aki ebben a szezonban egyetlen találkozón sem kapott játéklehetőséget a Szarkáknál, korábban viszont éveken keresztül alapembere volt a csapatnak, ráadásul az Európa-bajnokságra kijutott hellén válogatottnak is oszlopos tagja. Dabizasz az idény végéig írt alá a Rókákhoz, akárcsak a Celtic FC-től visszahívott Steve Guppy, aki egykoron éveken keresztül futballozott Leicesterben, majd 2001-ben távozott Skóciába, ám a Keltáknál nem tudott tartósan bekerülni a kezdő tizenegybe.

Szintén Skóciából érkezett Steve Canero, akit a Kilmarnock FC-től vettek meg 360 ezer fontért: a középpályás a skót utánpótlás-válogatott tagja, és vele hosszabb távon számolnak a Walkers Stadiumban, elvégre két és fél éves kontraktust kötöttek vele. Hasonló időtartamra kötelezte el magát a másodosztályú Derby County fiatal csatára, Lee Morris, míg a német Steffen Freund csak a szezon végéig írt alá: a korábban a Tottenham Hotspurben éveket lehúzott, így a Premiershipet jól ismerő középpályást az 1. FC Kaiserslautern engedte el.

Az új szerzemények közül Morris sérülése miatt eddig egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára, Dabizasz, Guppy és Freund viszont rögtön alapember lett, az eredmények azonban velük sem javultak. Adams éppen ezért a március eleji bajnoki szünetre betervezett egy rövid edzőtáborozást a spanyolországi La Mangában, abban bízva, hogy a kiruccanás jót tesz a csapategységnek.
A spanyol túra azonban balul sült el: március 4-én ugyanis a helyi hatóságok kilenc angol játékost letartóztattak, mert három német hölgy azzal vádolta őket, hogy a szállodában, ahol mindannyian megszálltak, szexuális erőszakot követtek el rajtuk.

Dabizaszt, Freundot és Coyne-t hamarosan vád nélkül elengedték, később Lilian Nalis és Matt Elliott is hasonlóképpen járt, Jamie Scowcroft pedig 13 ezer font óvadék befizetése ellenében térhetett haza: vele kapcsolatban csak annyi a vád, hogy nem segített egy bűncselekmény áldozatának.

Franck Sinclair, Keith Gillespie és Paul Dickov viszont továbbra is őrizetben maradt, egészen március 11-ig, amikor is összesen 196 500 font óvadék befizetése után hazautazhattak Angliába - a tárgyalás időpontjáról még nincs döntés, de a spanyol törvények alapján akár 14 évet is kaphatnak, ha a vádak igaznak bizonyulnak.

Eleinte úgy tűnt, hogy az ügy, amely hatalmas nyilvánosságot kapott a szenzációhajhászásra amúgy is hajlamos brit bulvárlapokban, nem lesz rossz hatással a csapat szereplésére, a túrát követő első bajnokit például megnyerte a gárda. Azóta viszont képtelen győzni az együttes, a Manchester City elleni kiesési rangadón döntetlen állásnál pedig éppen Dickov volt az, aki kihagyott egy tizenegyest. A jelek szerint a focisták nem tudnak megfelelően koncentrálni, és mindezt Adams is elismerte, aki szerint az ügy a bennmaradásába került a klubnak.