Vágólapra másolva!
A Debrecen  nyerte az Arany Ászok Liga 27. fordulójának rangadóját a Ferencváros ellen, és már három pont az előnye a tabella élén. Pintér Attila csapata kilenc emberrel fejezte be a találkozót, és sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén szenvedett vereséget. 

Arany Ászok Liga, 27. forduló:
Debreceni VSC-MegaForce - Ferencvárosi TC 3-2 (0-1)
Debrecen, 6500 néző
vezette: Ábrahám
DVSC: Tomic - Nikolov (Bernáth, 46.), Éger, Flavio-Pim, Szatmári - Dombi, Habi, Sándor, Bogdanovic, Halmosi (Madar, 74.) - Bajzát (Andorka, 67.)
FTC: Szűcs - Bognár, Dragóner, Botis - Rósa (Sasu, 67.), Kapic (Gyepes, 67.), Lipcsei, Sowunmi (Szkukalek, 46.), Leandro - Gera, Tököli
gól: Flavio-Pim (52.), Halmosi (61.), Bogdanovic (66.), illetve Tököli (2., 90.)
kiállítva: Leandro (45+1.), Lipcsei (91.)
sárga lap: Habi (40.), illetve Leandro (16., 45+1.), Lipcsei (41., 91.), Bognár (55.)

2. perc: Leandro bal oldali beadása után Flavio-Pim hibáját követően került a labda Tököli elé, aki közelről megszerezte a vezetést (0-1).

23. perc: jobb oldali beadást Bajzát fejelt középre, Bogdanovic egy csel után laposan lőtt, a labda Szűcsről a kapufára pattant, majd a kapus a gólvonalon szedte össze.

46. perc: Leandro szabálytalansága után Ábrahám játékvezető második sárga lappal kiállította a brazil szélsőt.

52. perc: jobb oldali hazai szöglet után 8 méterről Flavio-Pim fejelte a kapura a labdát, amely Gerán irányt változtatva került a kapu jobb oldalába (1-1).

61. perc: Dombi ívelte be jobb oldalról a labdát, a hosszú oldalon érkező Halmosi közelről passzolt a kapuba (2-1).

66. perc: Bernáth jobb oldali beívelése után Bogdanovic a hosszú oldalon érkezett és a rövid sarokba fejelt (3-1).

90. perc: Gera jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező Tököli közelről fejelte a kapuba (3-2).

91. perc: Bogdanovic lódult meg saját térfeléről, a 16-osnál már csak Lipcsei állt előtte, aki a büntetőterületen kívül elgáncsolta a támadót, így Ábrahám felmutatta a második sárgát is a vendégek csapatkapitányának, aki így idő előtt mehetett az öltözőbe.

A korán megszerzett vezetése után a Ferencváros átadta a területet a hazaiaknak, ám a pontatlanul játszó Debrecen csak helyzetekig jutott.

A második félidőben negyedóra alatt három gólt szerzett a hazai csapat, és bár az emberhátrányban játszó Ferencváros erejéből egy gólra még futotta, a debreceniek diadala ekkor már nem forgott veszélyben.

(MTI)