Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyért harcoló Newcastle hazai pályán csak döntetlent játszott a - pontszerzése ellenére az élvonaltól búcsúzó - Wolverhamptonnal a Premiership 37. fordulójában. Az utolsó előtti forduló után is veretlen maradt a bajnok Arsenal, miután idegenben 1-0-ra nyert a Fulham elleni londoni derbin.

A Newcastle-nak csak akkor marad esélye a negyedik hely megszerzésére, ha szerdán - a korábbról elhalasztott bajnokin - győz Southamptonban, majd szombaton az Anfield Roadon megveri a jelenleg negyedik Liverpoolt. Legrosszabb esetben még az UEFA-kupáról is lemaradhatnak Robert-ék, s a kilátások nem túl jók, hiszen az idei szezonban még csak kétszer nyert idegenben a csapat.

A Newcastle trénere, Sir Bobby Robson az elvesztegetett lehetőség - a Szarkák támadója, Alan Shearer a 82. percben büntetőt hibázott - ellenére még bizakodó. "Nagyok az elvárások, de realistának kell maradnunk. Öt játékosom nem léphetett pályára ma, de nem ezt akarom hangsúlyozni, inkább azokról szeretek beszélni, akik játszottak. De azt azért el kell ismerni, ha a Manchester United vagy az Arsenal öt legjobb játékosa nélkül lépne pályára, szintén szenvedne a gyepen. Eme nagy szerencsétlenség ellenére is be kell fejeznünk a szezont, nem szabad panaszkodnunk, inkább hinnünk kell azokban, akik kivívhatják a negyedik helyet."

A tréner által említett ötös - a sérült Jonathan Woodgate, Jermaine Jenas, Kieron Dyer és Craig Bellamy, valamint az eltiltott Andy O'Brien - szinte biztosan nem léphet pályára szerdán sem.

"Ezek után a legtöbben arra fogadnának, hogy nem leszünk képesek megnyerni a két hátralévő meccset, de ameddig van rá esély, mi azon leszünk, hogy véghez vigyük tervünket" - mondta a meccs negatív hőse, Alan Shearer, aki azért idén mostani hibája ellenére nagyon sok pontot és fontos gólt - a Premiershipben már 22-t - szerzett a Newcastle-nak.

Premiership, 37. forduló:
Newcastle - Wolverhampton 1-1 (1-0)
gól: Bowyer (38.), illetve Ganea (70.)

Fulham-Arsenal 0-1 (0-1)
gól: Reyes (9.)